Geen contact 27 Nederlanders in Chili

De Nederlandse ambassade in Chili heeft nog geen contact weten te leggen met 27 Nederlanders in Chili. Het waren er eerst 37, maar tien daarvan zijn inmiddels achterhaald. Het is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog niet te zeggen of de vermisten slachtoffer zijn geworden van de zeer zware aardbeving in Chili.

Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken zijn de helft van de vermisten in het Zuid-Amerikaanse land op vakantie. De overigen werken of wonen in Chili. In totaal wonen er ongeveer duizend Nederlanders in Chili.

Chilenen in Nederland zoeken contact met elkaar en landgenoten in Chili om het lot van familie en bekenden te achterhalen. Op internet wordt vooral Twitter gebruikt om meer te weten te komen over het thuisfront.

Buitenlandse Zaken benadrukt eerder al dat het land, dat in een risicogebied voor aardbevingen ligt, goed is voorbereid op aardbevingen. Toch zijn er volgens de officiële berichten al meer dan 120 doden door de aardbeving. Naar verwachting loopt het dodental nog verder op.

Toeristen worden door het ministerie aangeraden voor vertrek en in Chili de media in de gaten te houden voor het laatste nieuws over de aardbeving. Ook moeten ze contact houden met de reisorganisatie.

Het epicentrum van de aardbeving met een kracht van 8,8 lag zo'n 115 kilometer van Concepcion, de tweede stad van het land. Na de aardbeving werd in onder meer verschillende Aziatische landen en in Australië gewaarschuwd voor een tsunami.

Geen contact 27 Nederlanders in Chili
Geen contact 27 Nederlanders in Chili (Foto: Novum)