Monsterscore bij rugbywedstrijd

Tijdens een rugbywedstrijd in Zuid-Afrika tussen de Lions en de Waikato Chiefs om de Super 14, een competitie tussen de beste clubs uit Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, sneuvelden er verschillende Super 14-records. Door onder andere achttien tries werden er in totaal 137 punten gemaakt.

De toeschouwers in Johannesburg werden tijdens de rugbywedstrijd tussen de Zuid-Afrikaanse Lions en de Nieuw-Zeelandse Waikato Chiefs flink verwend, terwijl de verdedigingscoaches zich kapot schaamden. Hoewel de thuisploeg 65 punten wist te maken waren de tegenstanders met 72 punten de baas. Stephen Donald van de Waikato Chiefs werd tot man of the match uitgeroepen. Hij wist 32 punten te maken; één try, negen conversies en drie penalty's.

Door dit extreme wedstrijdverloop sneuvelden er twee records. Het uiteindelijke puntenaantal van 137 was een flinke verbetering van het oude record dat werd behaald in 1997 in de wedstrijd tussen Natal en de Highlanders. Toen werden er 118 punten gemaakt. Ook het hoge aantal tries was een nieuw record. In totaal werd de bal achttien keer over de trylijnen gedrukt, een verbetering van vier tries ten opzichte van het oude record uit 2002, toen de Crusaders met 96-19 van de Waratahs wisten te winnen.

Lions
Tries: Mjekevu (3), Clever, Spencer, La Grange, Chavhanga, Grobbelaar, Lombaard
Conversies: Rose (6), Francis
Penalty's: Rose (2)

Waikato Chiefs
Tries: Bruce, Kahui (3), Donald, Messam, Poluleuligaga, Sivivatu, Leonard
Conversies: Donald (9)
Penalty's: Donald (3)