BV Veendam dicht bij faillissement

Voetbalclub BV Veendam lijkt af te stevenen op een faillissement. De eerstedivisieclub verloor vandaag het kort geding tegen sponsor Jans Norder. Daarmee lijkt het einde nabij voor de Veendammers.

De claim van bijna 1,4 miljoen euro aan Norder werd door de rechter afgewezen. Norder had een sponsorcontract afgesloten met Veendam, maar alleen om de licentie van de noodlijdende club veilig te stellen. Veendam kwam echter nog meer  tonnen tekort.

Mocht Veendam bezwijken onder de financiële problemen, dan is het de tweede club uit de Eerste Divisie die dit jaar onderuitgaat. In januari verdween HFC Haarlem al uit de voetbalwereld. Na een faillissement werd de club uit de competitie gehaald.

'Supporters' van Veendam zijn na het nieuws het stadion De Langeleegte binnengedrongen en hebben vernielingen aangericht. Tientallen fans wilden uitleg van het clubbestuur over de uitspraak. De politie was in grote getale op de been en verwijderde de supporters van het veld.

Bekijk ook de recente NOVA-reportage 'Crisis in het betaalde voetbal', over het financiële wanbeleid van de meeste Nederlandse voetbalclubs.