Vrouw gewond bij explosie na gaslek

Een vrouw is vanmiddag gewond geraakt bij een explosie die vermoedelijk ontstond door een gaslekkage in Enschede. Vanwege het gaslek werden 118 woningen ontruimd. Het afgezette gebied is inmiddels weer vrijgegeven, meldt de brandweer.

De brandweer constateerde het gaslek vandaag rond 15.30 uur aan de Mozartlaan na de explosie en nadat een buurtbewoonster meldde gas te hebben geroken. De oorzaak van het gaslek is nog onbekend. De 118 woningen tussen de Mozartlaan en de Deurningerstraat werden vervolgens ontruimd.

Energiemaatschappij Enexis heeft de druk van de betreffende gasleiding gehaald. De leiding wordt zo snel mogelijk gerepareerd, meldt de brandweer. Uit metingen bleek dat in het riool gas terecht was gekomen. De brandweer heeft het riool geventileerd, waarna weer sprake was van een veilige situatie.

De geëvacueerde bewoners werden opgevangen in een buurtcentrum aan de IJsstraat. Hier gingen 35 bewoners naartoe. De rest ging naar familie of vrienden. Rond 19.30 uur mochten ze weer terug naar huis.

De bewoonster die gewond raakte bij de explosie is naar een ziekenhuis gebracht. Ze liep tweedegraads brandwonden op aan haar gezicht. Zij mocht het ziekenhuis vanavond weer verlaten.