Australiërs willen 18+ keuring

De Australische overheid peilt de publieke opinie over de invoering van een leeftijdsaanduiding voor volwassenen. Van de 6239 binnengekomen stemmen op de petitie zijn er 1084 verwerkt. Slechts 11 zijn tegen het plan.

In Australië ligt de maximale leeftijd voor een keuring van films en games op 15+. Dat betekent dat games en films met een volwassen inhoud niet goedgekeurd worden. Diverse films en games zijn de laatste jaren geweigerd. Andere games, zoals Left 4 Dead 2, zijn speciaal voor de Australische markt zwaar gecensureerd.

De introductie van een nieuwe leeftijdsaanduiding, namelijk 18+, zou het mogelijk moeten maken om media met een volwassen inhoud goed te keuren in het land van de kangoeroes. Ook in Australië worden de inwoners vanaf 18 jaar door de overheid als volwassen gezien.

Australiërs kunnen nog tot en met 28 februari hun stem laten horen. Om deze nieuwe keuring door te voeren, moeten alle ministers overeenstemming bereiken. De grootste tegenhanger is Michael Atkinson, uit het zuiden van Australië. Hij is van mening dat de petitie geen goed beeld geeft van het Australische volk omdat alleen gamers zouden stemmen. Eerder deze week kwam Jim Wallace, hoofd van de Australische Christelijke Lobby, nog in het nieuws omdat hij vond dat gamen gelijk zou staan aan een training van de SAS.

Australiërs willen 18+ keuring

Submitter:  Bron: Novum