Moisander: "Eigen doelpunt Wernbloom ongelooflijk"

Niklas Moisander won zondag met AZ in De Kuip met 1-2 van Feyenoord. De Alkmaarders zagen de thuisclub kort voor rust gelijkmaken, maar dat doelpunt kwam op naam van Moisander's ploeggenoot Pontus Wernbloom. De Fin stond erbij en keek ernaar.

"Dat doelpunt, ongelooflijk," zei Moisander na de wedstrijd in De Kuip tegen Sportweek. "Zo’n eigen goal heb ik nog nooit gezien, maar dat is Pontus, haha. Nu lachen we erom, maar als we gelijk hadden gespeeld of verloren, was dat wel anders geweest."

Wernbloom was volgens Moisander in de rust erg teleurgesteld over het passeren van zijn eigen doelman Sergio Romero. "Natuurlijk was hij er kapot van, maar Pontus is een mentaal sterke jongen. En gelukkig hebben we gewonnen, zodat hij het snel weer kan vergeten."

De Finse verdediger neemt het zijn Zweedse ploeggenoot de ongewone eigen doelpunt niet kwalijk. "Ik heb dit seizoen ook twee fouten gemaakt die werden afgestraft. In de Champions League tegen Arsenal en laatst tegen FC Groningen. Dat kan iedereen dus overkomen. Het belangrijkste is dat we zijn blijven knokken en de wedstrijd uiteindelijk wonnen. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken."

 


Het eigen doelpunt van Wernbloom