Duo Fitton/O'Shea uitgeschakeld in Veldhoven

De eerste dag van de 32e editie van de Dutch Open Darts in NH Koningshofte Veldhoven is opvallend verlopen. In het koppeltoernooi werden Tony O’Shea en Darryl Fitton verslagen. Dit mag als opzienbarend worden beschouwd, aangezien deze spelers al jaren op wereldniveau spelen.

Ook Andy Fordham en zijn medespeler Nik Sluimer wisten niet ver te komen. Net als Fitton en O'Shea sneuvelden ook zij al in de derde ronde. Er waren weinig Nederlandse teams die zich tot de kwartfinales wisten te werken. In de achtste ronde verloren Peter van der Veer en Dick van Dijk nipt met 3-2 van Craig Baxter en Alan Soutar.

Een andere Nederlander wist wel de kwartfinales te bereiken. Rick Hofstra wist samen met Tony West een plek te bemachtigen bij de laatste acht koppels. Zondag zullen zij uitkomen tegen de winnaars van twee jaar geleden, namelijk Ian White en John Henderson.

De andere twee koppels die de kwartfinales al wisten te bereiken, zijn de kampioenen van drie jaar geleden, Scott Waites en Gary Thompson. Dit duo zal spelen tegen Craig Baxter en Alan Soutar.

Bij de dames werden vandaag de kwartfinales afgewerkt. Het krachtige koppel Francis Hoenselaar en Trina Gulliver heeft wederom foutloos gespeeld en zij hebben hiermee hun plek in de halve finale van zondag veiliggesteld. Ook Karin Krappen en Irine Armstrong gaan door, ten koste van het sterkspelende damesduo uit Nederland, Carla Molema en Rilana Eradus. De overige twee koppels die de halve finales wisten te halen, zijn Daisy van Driel samen met Diana Appeldoorn en Deta Hedman met Karen Lawman.