Van Gaal: "Van Bommel gaat iedereen overtuigen hier"

Louis van Gaal denkt dat Mark van Bommel nog mooie tijden kan beleven bij Bayern München. De Nederlandse trainer is blij met de inbreng van Van Bommel, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt.

"Hij is mijn aanvoerder. Mark is nog niet het verlengstuk van mij op het veld zoals Danny Blind dat ooit bij Ajax was, maar hij is hard op weg", aldus Van Gaal in Sportweek. "Mark is een echte leider, die zijn sowieso al dun bezaaid, bovendien wordt hij hier als zodanig geaccepteerd door iedereen. Bijzonder als buitenlander bij een club als Bayern. Ik denk dat hij iedereen gaat overtuigen hier, zijn mooiste tijd kan nog komen, maar contractverlenging is een zaak voor de Sportdirektor."

Had Van Gaal Ruud van Nistelrooy niet naar München willen halen? "Nee. Ik heb juist Luca Toni moeten laten gaan, niet zozeer omdat hij niet kan voetballen, maar omdat hij geen genoegen nam met zijn concurrentiepositie. De perspectieven van de spitsen hier zijn niet zo hoog en groot. Toni kon dat niet managen en ik denk dat Van Nistelrooy dat ook niet kan, anders was hij niet weggaan bij Real Madrid."