Van Gaal wil geen bemoeienis bij Bayern München

Trainer Louis van Gaal duldt geen inmenging in het technische beleid bij Bayern München, zo liet de Nederlander optekenen in een interview met Kicker. "Als dat gebeurt, stap ik meteen op", maakt Van Gaal duidelijk. "Ik sluit nooit compromissen."

In het interview met het Duitse voetbaltijdschrift wordt ook het onderwerp Franck Ribéry aangesneden. De Fransman onderhoudt met president Uli Hoeness een prima relatie. "Als een speler in verscheidene mensen bij de club een aanspreekpunt heeft, dan heeft dat invloed op die speler", vertelt Van Gaal. "Dat maakt het er voor een trainer niet gemakkelijker op."

Van Gaal heeft Ribéry door blessureleed nog maar weinig in kunnen zetten. Ook wordt de smaakmaker voortdurend gelinkt aan een transfer naar Real Madrid. Van Gaal: "De vraag of hij ook komend seizoen nog in München speelt, moet hij eerst zelf beantwoorden."

Privileges krijgt Ribéry in ieder geval niet onder Van Gaal. "Ik beslis of hij speelt of niet. Gelukkig heeft de clubleiding zich tot dusver nog nooit met mijn opstelling bemoeid."