'Komt een vrouw bij de dokter' is goud

Ruim 200.000 mensen hebben in vier dagen tijd de film Komt een vrouw bij de dokter gezien. Dit is het beste openingsweekeinde voor een Nederlandse film ooit, maakte het Nederlands Film Festival vandaag bekend.

De debuutfilm van Reinout Oerlemans bereikte al na twee dagen, in recordtijd, de status van Gouden Film (100.000 bezoekers). In het bijzijn van cast en crew kreeg Oerlemans hiervoor vanavond de bijbehorende award uit handen van Matthijs van Nieuwkerk in diens talkshow De wereld draait door.

De film met Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver in de hoofdrollen brak afgelopen donderdag ook al een record. De film naar het gelijknamige boek van Kluun bracht op de openingsavond 234.000 euro op en dat was 4000 euro meer dan Flodder in Amerika! van Dick Maas tijdens de eerste avond binnenhaalde.

Van Kluuns debuutroman ging eergisteren het miljoenste exemplaar over de toonbank.

De Gouden Film wordt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, net als de Platina Film bij 400.000 bezoekers en de Diamanten Film voor een miljoen bezoekers. Komt een vrouw bij de dokter draait in 116 bioscoopzalen in Nederland.

Komt een vrouw bij de dokter breekt records  (foto: ANP)