Derde CoD team naast Treyarch en Infinity Ward

De Call of Duty franchise is er eentje die Activision veel geld in het laatje brengt. Modern Warfare 2 kreeg dan ook een marketingcampagne die veel Hollywood producties in verlegenheid brengt. De opbrengsten zijn niet misselijk, met een record opbrengst van US$550 miljoen op de eerste dag, wat zich vertaald in 8 miljoen verkochte exemplaren.

Volgens schattingen heeft de ontwikkeling van MW2 zo'n $40-50 miljoen gekost, tel daar alle overige kosten voor distributie en marketing bij op en dan zal Activision zo'n $200 miljoen in het hele project gepompt hebben. Al met al wordt dat duidelijk dat Call of Duty een goudmijntje is. Dit weet Activision ook, vandaar ook dat ze twee teams hebben die Call of Duty games maken, namelijk Treyarch (verantwoordelijk voor CoD3 en World at War) en Infinity Ward (CoD1, CoD2, CoD4:MW en nu MW2).

Maar blijkbaar is dit nog niet genoeg gezien het feit dat er nu een derde CoD-team in het leven is geroepen. Waar dit team zich precies mee bezig gaat houden is nog niet precies bekend. Het is natuurlijk mogelijk dat Activision elk half jaar een Call of Duty game uit wil brengen, misschien zelfs in de opstelling Treyarch : verleden, Infinity Ward: heden en nieuwe team: toekomst. Ook is aangegeven dat Activision de mogelijkheden aan het bekijken is om een Call of Duty MMO te maken.