Keith Vaz over het geweld in Modern Warfare 2

Modern Warfare 2 moet volgens analist Michael Patcher de snelst verkopende game ooit worden, iets wat we vanaf middennacht kunnen volgen, want dan komt de game uit op de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De afgelopen weken heb je veel, maar dan ook heel veel kunnen lezen over Modern Warfare 2. Zo konden jullie de verschillen zoeken tussen de PS3-versie en de Xbox 360-versie, weten jullie dat de MediaMarkt om middennacht open zal zijn om de game te verkopen en hebben jullie geleerd dat de dedicated servers voor de PC versie nog altijd een optie zijn.

Ook vandaag hebben we weer nieuws over Modern Warfare 2. Labour MP van Leicester Keith Vaz heeft zich uitgelaten over de gewelddadige intro van de game. In het eerste stuk van de game speel je namelijk een terrorist die burgers moet uitroeien. Het gaat om deze scene. Vaz vertelt het volgende:

"I am absolutely shocked by the level of violence in this game and am particularly concerned about how realistic the game itself looks.

Een vertegenwoordiger van Activision heeft aangegeven dat voorafgaand aan dit stuk van de game wordt aangegeven dat er schokkende beelden volgen. Zij die het expliciete geweld niet in beeld willen zien kunnen dan tijdelijk de ruimte verlaten, het stuk is namelijk niet over te slaan.

"At the beginning of the game there are two checkpoints where the player is advised that some people may find an upcoming segment disturbing. These checkpoints can't be disabled. It is appropriately rated 18 for violent scenes."



Vanaf morgen willen jullie natuurlijk allemaal ondervinden welke wapens beschikbaar zijn in de game, maar wij kunnen het jullie vandaag al vertellen. De volledige lijst is onderaan het bericht terug te vinden.

Assault Rifles
M4A1
FAMAS
SCAR-H
TAR-21
FAL
M16A4
ACR
F2000
AK-47

Sub Machine Guns
MP5K
UMP45
Vector
P90
Mini-Uzi

Light Machine Guns
L86 LSW
RPD
MG4
AUG HBAR
M240

Sniper Rifles
Intervention
Barrett .50 Cal
WA2000
M21 EBR

Machine Pistols
PP2000
G18
M93 Raffica
TMP

Shotguns
SPAS-12
AA-12
Striker
Ranger
M1014
Model 1887

Handguns
USP .45
A4 Magnum
M9
Desert Eagle

Launchers
AT4-HS
Thumper x 2
Stinger
Javelin
RPG-7 x 2

Other
Riot Shield

Equipment
Frag
Semtex
Throwing Knife
Tactical Insertion
Blast Shield
Claymore
C4