'Masturbatie verbetert band politiehond'

Vijf ambtenaren van het Ministerie van Justitie van de Amerikaanse staat Virginia worden aangeklaagd wegens seksueel misbruik met dieren. Ze worden onder meer ervan verdacht een politiehond te hebben afgetrokken. Volgens hun advocaat treft de heren geen blaam, want door de hond te masturberen, zou je meer controle hebben over de politiehond.

Het vijtal, mannen in de leeftijd van 25 tot veertig jaar, zijn allen werkzaam bij diverse gevangenissen. Ze staan terecht omdat ze tussen 16 juni en 1 augustus tot tweemaal toe seks hebben gehad met een politiehond. De heren zijn in opleiding om te worden omgeschoold tot hondengeleider, waarvan een, de 25-jarige Kelvin Thompson, ervan wordt beschuldigd seks te hebben gehad met een Duitse herder of een kruising hiervan.

"Eigenlijk raakte hij alleen de penis van de hond aan", beweert de aanklager "De andere heren filmden de actie. Zo zijn we hen ook op het spoor gekomen." Een medewerker heeft de film namelijk gezien en dit gerapporteerd aan een superieur.

Volgens Thompsons advocaat is zijn cliënt onschuldig, maar geeft hij wel toe het dier te hebben gestreeld. "Het is lastig te omschrijven, maar als je je politiehond masturbeert, kun je er meer controle over uitoefenen", aldus advocaat Terry N. Grimes.

De rechtzaak dient op 20 november. Het Ministerie van Justitie heeft inmiddels twee van de vijf betrokken werknemers ontslagen.