Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 10

Dit weekend werd de tiende speelronde in de Eredivisie gespeeld. De top vier maakte geen fouten en wonnen hun wedstrijd. FC Twente blijft daardoor de koploper. Onderin blijft RKC Waalwijk laatste met pas drie puntjes.

De wedstrijd tussen FC Twente en AZ was die tussen de nog ongeslagen koploper uit Enschede en de geplaagde kampioen uit Alkmaar, waar de week vooral in het teken stond van de problemen bij hoofdsponsor DSB. Twente begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele kansen, maar het duurde toch nog een half uur voordat de Tukkers op voorsprong kwamen. Perez zette Twente op 1-0. In de tweede helft kwam AZ sterk terug en via El Hamdaoui en een eigen goal van Wisgerhof zelfs op een 1-2 voorsprong. Lang kon AZ niet van de voorsprong genieten want een minuut later was het via Ruiz alweer 2-2. Uiteindelijk greep Twente toch nog de zege. Diep in blessuretijd scoorde Blaise N'Kufo de 3-2.

PSV had het thuis lastig tegen sc Heerenveen, dat een moeizaam seizoen doormaakt. Vooral voor rust waren de Eindhovenaren veel sterker en kreeg het legio kansen, maar het slaagde er niet in de bal in het doel te krijgen. Ondermeer Engelaar (op de paal) en Manolev (redding Vandenbussche) misten opgelegde kansen. In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld. PSV was sterker, maar scoorde niet. De grootste kans was voor Jonathan Reis, maar hij schoot van dichtbij over. In de 80e minuut scoorde het dan toch de 1-0. Na een bal van Toivonen op de paal was het Lazovic die in de rebound wel raak schoot.

De Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord eindigde in een zege voor de club uit Spangen. Feyenoord kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong nadat Bahia raak kopte uit een corner. Daarna zorgde Sparta in de slotfase van de eerste helft nog wel voor een offensief, maar kwam niet tot scoren. In de tweede helft ging het offensief door, wat duidelijk voor frustraties zorgde bij de Feyenoorders. Als eerste kreeg Cissé rood na een grove charge. Vlak daarna scoorde Poepon de 1-1. Daarna kreeg ook Tomasson rood na een zware overtreding en kwam het met negen man te staan. Ook Sparta moest het met een persoon minder doen nadat Poepon zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien tegen negen scoorde Strootman de 2-1 voor Sparta, wat ook de eindstand werd.