Breukink: "Het zat Rabobank eindelijk eens mee"

Eindelijk was er een dagwinst voor de Rabobankploeg in deze editie van de Tour de France. Juan Manuel Gárate kwam als eerste over de streep op de Mont Ventoux. Ploegleider Erik Breukink was in zijn nopjes met de overwinning.

"Het zat ons eindelijk een keer mee", aldus Breukink tegenover de NOS. "Het koersverloop was gunstig voor ons, want Alberto Contador reed niet voor de winst, maar lette vooral op Andy Schleck. Dat speelde Gárate zeker in de kaart. Winnen op de mooiste aankomst in de laatste Tour-week, dat maakt wel heel veel goed. Misschien is dit wel een opmaat voor Oscar Freire in Parijs."

Breukink was na afloop lyrisch over ritwinnaar Gárate: "Die jongen is volstrekt ten onrechte door de buitenwacht enorm verguisd. Dat verdiende hij nooit. Mensen zien kennelijk niet wat zo'n jongen allemaal doet in een koers, welke waarde hij heeft en hoe hij zich kan instellen op een wedstrijd. Een ideale jongen om er in de ploeg bij te hebben. Hij is blijven werken, net als de ploeg. Dat betaalt zich altijd uit."