Schuil/Nummerdor in halve finale grandslam

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben bij het Grand Slam in Marseille de halve finale bereikt. Daarin speelt het beachvolleybalduo morgen om 18.00 uur tegen Pablo Herrera en Adrian Gavira Collado uit Spanje.

Twee weken geleden won dit Zuid-Europese koppel van de Nederlanders bij het Grand Slam in het Zwitserse Gstaad in de strijd om de derde plaats. Het Nederlandse duo moest vandaag drie wedstrijden afwerken omdat gisteren en eergisteren een deel van de wedstrijden niet gespeeld kon worden vanwege de harde wind.

In de tweede ronde won het Nederlandse duo eenvoudig van de Duitse Uhmann en Windscheif (21-13, 21-10). De wedstrijd in de volgende ronde was veel spannender. De als zesde geplaatste Marcio Araujo en Fabio Luiz (Brazilië) boden de als elfde geplaatste Nederlanders veel tegenstand. Nadat Nummerdor en Schuil de eerste set wonnen (21-19), trokken de Zuid-Amerikanen de tweede set naar zich toe (16-21). In de laatste set waren onze landgenoten weer bij de les en wonnen de wedstrijd (15-9).

Vervolgens moest het duo het opnieuw opnemen tegen een Braziliaanse tegenstander. De als veertiende geplaatste Bruno en Maciel waren niet opgewassen tegen de Nederlanders (21-15, 21-18).

Submitter:  Bron:  FOK!sport