CT: vrouwen pas in slotseconde naast Engeland

Het Nederlands hockeyelftal heeft in Sydney de openingswedstrijd van de Champions Trophy met 2-2 gelijkgespeeld tegen Engeland. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte Maartje 'Push Push' Paumen uit een strafcorner de gelijkmaker.

Oranje begon goed en fel tegen Engeland en kreeg in de eerste minuten al enkele kansen. Deze bleven echter onbenut en dat gaf Engeland de gelegenheid om een beetje in de wedstrijd te komen. Na een kwartier leek er zelfs iets van een Engels offensief te ontstaan en dat leverde direct een doelpunt op van Katie Long: 0-1.

Nederland nam daarna weer het heft in handen en zocht de aanval, maar het leek voor de olympisch kampioenen een typische 'net-niet'-wedstrijd te worden. Veel kansen gingen net naast, de strafcorners van Maartje Paumen waren net niet zuiver genoeg en veel passes kwamen net niet helemaal lekker in de stick van een medespeler.

Na rust bleef Oranje druk zetten, maar in plaats van dat de verdiende gelijkmaker viel, profiteerde Engeland van een fout in de Nederlandse verdediging en zorgde Alex Danson voor de verrassende 0-2. Een nederlaag leek in de maak, zeker toen Eva de Goede achttien minuten voor tijd met geel naar de kant moest.

Maar de vrouwen van bondscoach Herman Kruis gaven niet op en met nog tien minuten op de klok tikte Marilyn Agliotti de belangrijke aansluitingstreffer binnen: 1-2. Daarna moest de uitblinkende Engelse goalie Beth Storry nog een aantal keer in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen. Maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd - het eindsignaal had zelfs al geklonken - had ze geen antwoord op een strafcorner van Maartje Paumen: 2-2.