[NHL] Uitslag Flames - Blackhawks

De Calgary Flames hebben ook hun tweede thuiswedstrijd tegen de Chicago Blackhawks gewonnen, waardoor de stand in de serie nu 2-2 is. De Flames wonnen in een enerverende wedstrijd met 6-4. Het verschil werd gemaakt in de laatste periode. In de tweede periode vielen maar liefst zes goals.

Verder positief nieuws voor de Flames was dat center Olli Jokinen eindelijk weer eens scoorde. De aanvaller, die tijdens de trade deadline pas bij het team kwam, begon goed bij de Flames, maar maakte in de laatste 16 wedstrijden geen doelpunten. Deze wedstrijd scoorde hij direct tweemaal en leverde hij bovendien een assist. Jokinen: "Het was leuk om weer te scoren, maar het belangrijkst vind ik dat we ons in de derde periode goed herstelden. De tweede periode letten we 10 minuten niet goed op en kwamen ze direct terug van 4-1 naar 4-4."

De Blackhawks kwamen inderdaad goed terug van een achterstand van drie goals. Kris Versteeg, Cam Barker en Sami Pahlsson zorgden dat Chicago binnen acht minuten weer helemaal terug in de wedstrijd was. Hierna volgde sterk defensief spel totdat Eric Nystrom na 13 minuten een rebound het net in joeg. Captain Jarome Iginla mocht vervolgens tien seconden voor het einde de overwinning veiligstellen door de puck in het lege net te schuiven.

De Flames blonken deze wedstrijd vooral uit in fysiek spel. Jarome Iginla deelde een verwoestende bodycheck uit aan Chicago-verdediger Duncan Keith. In dezelfde shift kreeg hij nog een klap te verwerken nadat Jokinen hem tegen de paal aan ramde toen goalie Khabibulin de puck vast had. Vroeg in de tweede periode checkte David Moss Niklas Hjalmarsson hard tegen de boarding. Eric Nystrom, maker van de vijfde en dus winnende treffer van de avond: "We willen gewoon fysiek blijven spelen. We denken dat we ze uit kunnen putten door ze hard aan te pakken." Opvallend is echter wel dat juist de Flames veel geblesseerden hebben. Deze wedstrijd vielen Craig Conroy en Daymond Langkow geblesseerd uit terwijl Rene Bourque voor de wedstrijd al uit de opstelling gehaald werd.