[NHL] Uitslag Blues - Canucks

De Vancouver Canucks zijn als eerste door naar de volgende ronde van de play-offs om de Stanley Cup. De Canucks wonnen hun vierde wedstrijd van de serie met 3-2 van de St. Louis Blues. Man van de wedstrijd was wederom Canucks-goalie Roberto Luongo die 47 reddingen maakte, waarvan achttien in de extra tijd.

Verder viel vooral Alexandre Burrows op. Burrows was normaal gesproken iemand die op de checking line vooral verdedigend werk verrichtte, maar speelt dit seizoen samen met de Sedin tweeling. Dit heeft goed uitgepakt, want hij scoorde in het reguliere seizoen 28 keer. Deze wedstrijd maakte hij de winnende goal in de extra tijd. Bovendien maakte hij in de tweede periode nog een treffer.

De Blues boden in hun twee thuiswedstrijden prima partij aan de Canucks, maar het geluk ontbrak om een overwinning te pakken. Bovendien maakte Canucks-goalie Luongo op de beslissende momenten steeds belangrijke reddingen, iets wat Blues-goalie Chris Mason, die toch niet onaardig stond te keepen, achterwege liet.