Walcott: "Veel vertrouwen in de kleedkamer"

Theo Walcott heeft veel vertrouwen in zijn huidige club, Arsenal. De ploeg uit Londen slaagde er gisteravond in om zich voor de halve finale van de Champions League te plaatsen. De manschappen van Arsène Wenger wonnen met 3-0 van Villarreal.

"Als we tegen Chelsea ook zo spelen, weet ik zeker dat we tot scoren komen," aldus Walcott, die zijn vertrouwen niet onder stoelen of banken stak. "We zullen proberen hun zwakke plekken te raken."

"Er heerst veel vertrouwen in de kleedkamer, iedereen is opgewonden. We voelen dat ieder team bang van ons is, zodra we het veld opstappen. Het is geweldig om zo te spelen," ging de aanvallende middenvelder verder. "We spelen briljant voetbal en scoren vanuit verschillende hoeken. Dat helpt het team. We verdedigen ook goed en zelfs de blessures vangen we op. Er komen nieuwe jongens bij die het al net zo goed doen."

Arsenal presteert op dit moment onder de maat in de Premier League. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt tien punten, waardoor de kans klein is dat The Gunners nog landskampioen zullen worden. Saillant detail is echter dat de Londenaren het in de halve finale van de Champions League op moeten nemen tegen datzelfde United.

"Het zal moeilijk worden tegen United, maar we spelen geregeld tegen ze in de competitie en doen dat erg goed," blikte Walcott vooruit. "Het is waarschijnlijk 's werelds beste team, maar zolang we keihard ons best doen, denk ik dat het goed komt."