Buffon: "Ik ben niet meer de beste doelman"

Meerdere keren werd hij uitgeroepen tot 's werelds beste doelman, maar die status verdient Gianluigi Buffon naar eigen zeggen niet meer. De keeper van Juventus en het nationale elftal van Italië is van mening dat er tegenwoordig een betere doelman op deze aarde rondloopt.

"Julio Cesar (Inter) is nu beter dan ik", gaf Buffon toe op de Italiaanse televisie. Met de Braziliaan op doel is Inter hard op weg om wederom de scudetto te winnen. Met nog zeven duels te gaan hebben de nerazzurri een voorsprong van tien punten op het Juventus van Buffon.

In zijn laatste twee wedstrijden moest Buffon maar liefst zes keer de trieste gang naar het net maken, te weten drie keer tegen zowel Chievo Verona als Genoa. "Wanneer je altijd op het hoogste niveau moet acteren, dan kan dat wel eens gebeuren", zegt de goalie hierover.

Hoewel hij dus in een mindere periode verkeert, wordt Buffon nog altijd in verband gebracht met miljoenentransfers. "Hoe meer goals ik te slikken krijg, hoe hoger ze op mij beginnen te bieden", aldus de Juve-goalie. "Toen ik 23 was hadden ze 50 miljoen euro voor mij over en nu op mijn 31ste ben ik tussen de 50 en 60 miljoen waard, wat meer is dan veel spelers tezamen. Ik sluit niet uit dat ik op zo'n hoog bod zal ingaan, ook al is mijn liefde voor Juventus groot."