Engelaar hoorde niets van Ajax en PSV

Het zijn onzekere tijden voor Orlando Engelaar. Het doel van de voormalig speler van FC Twente is slagen in het buitenland, maar dit zal ook af gaan hangen van de nieuwe trainer, die Schalke 04 onder zijn hoede zal nemen.

"Soms denk ik: Als jullie het niet in mij zien zitten ga ik toch lekker weg. Want ik heb ook mijn trots," liet Engelaar in een reactie weten. Toch wil de speler zich vooralsnog in Duitsland bewijzen. "Het hangt allemaal van de nieuwe trainer af. Als hij zegt: 'Ik weet wat jij kan', dan wil ik maar al te graag het tegendeel van iedereen bewijzen."

Engelaar ging ook nog even in op de vermeende interesse van Ajax en PSV. "Ik heb nog niets van ze gehoord. Uiteraard heb ik hier wel over nagedacht, maar ik ben nog geen jaar hier en ik wil laten zien dat ik kan slagen in het buitenland."

Verder wil de speler er niet teveel over kwijt. "Ajax en PSV zijn prachtige clubs en het zou mooi zijn om daar mee kampioen te worden, maar misschien dat er meer interesse komt," zei hij. Daarnaast is Engelaar nog niet met de nabije toekomst bezig. "Ik heb andere dingen aan mijn hoofd."