[IJshockey] Tilburg en Den Haag winnen thuis

De twee beste ploegen van de reguliere competities zijn de kwartfinales van de play-offs begonnen met winst in eigen huis. De Tilburg Trappers verpletterde hun streekgenoot uit Eindhoven met 8-3 en HYS Den Haag was met 2-0 te sterk voor de Amstel Tijgers.

Tilburg Trappers - Eindhoven Kemphanen

De laatste weken werd de rivaliteit tussen beide ploegen wat aangewakkerd doordat enkele Tilburgse spelers in Eindhovense dienst kozen voor een contractverlenging bij Eindhoven. Dit leidde helaas niet tot een spannende wedstrijd in een ijshal die met 2000 toeschouwers weer vol zat. De Tilburgers waren veel te sterk voor de Eindhovenaren, zoals eerder dit jaar ook al in de reguliere competitie bleek. Wel keerde de beste speler uit de Eredivisie van de afgelopen jaren, oud-international Doug Stienstra, terug. Hij bekroonde zijn rentree met een doelpunt.

De derby begon direct met een paar doelpunten. Tilburg opende de score via Stanislav Nazarov, maar binnen een minuut kwam Eindhoven via Dominik Rozman weer op 1-1. In de vijftiende minuut scoorde verdediger Tony Bergin, die het hele seizoen al te maken heeft met blessureleed, de 2-1. Uiteindelijk werd hij zelfs man van de wedstrijd. Lance Monych maakte er in deze periode zelfs 3-1 van.

In de tweede periode leek Eindhoven nog terug te komen via een tweede treffer van Rozman, maar daarna was het over. Door een goal van Tony Bergin en twee goals van Taggart Desmet liep de regerend kampioen uit naar 6-2. De derde periode was slechts nog een formaliteit met als enige hoogtepunt de treffer van Doug Stienstra.

HYS Den Haag - Amstel Tijgers

De ontmoeting tussen Den Haag en Amsterdam was een stuk spannender. De verdediging van de Tijgers bleek weer solide, maar de aanval wist niet te scoren. Na vier minuten stond Den Haag door een powerplay goal van John Hecimovic al voor. Er zouden in deze wedstrijd nog veel man-meer-situaties volgen, aangezien er in totaal 64 strafminuten werden uitgedeeld in deze wedstrijd. Dit leidde echter niet tot veel goals.

Halverwege de tweede periode maakte HYS de 2-0 via Jan Bohac. De assists komen op naam van Hecimovic en Duncan Dalmao. Amsterdam kwam enkele keren nog dichtbij de aansluitingstreffer, mede door maar liefst zeven (!) overtalsituaties, maar goalie Knudsen van HYS wist zijn doel schoon te houden.