PSG boos op Kezman

Voormalig PSV-topschutter Mateja Kezman heeft het moeilijk in Parijs. Tijdens de 3-0 nederlaag die Paris Saint-Germain woensdag voor eigen publiek leed tegen Girondins Bordeaux viel Kezman voornamelijk op door een gefrustreerde actie.

Kezman werd in de 64ste minuut aan de kant gehaald door coach Paul Le Guen. De spits reageerde woedend, trok op het veld zijn shirt uit en gooide dat op de grasmat. Vervolgens rende hij, zonder een blik te werpen op zijn coach en de spelersbank van PSG, regelrecht naar de kleedkamer.

"Ik heb zijn gebaar gezien en ik vind dat het getuigt van een gebrek aan respect voor de club", aldus Le Guen. "Ik ben lid van deze club, dus ik ervaar het ook als een gebrek aan respect jegens mij. Ik heb mijn spelers altijd gesteund. Maar als ze geen respect tonen, zal er een sanctie volgen. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb genoeg van het praten, van het luisteren, want ik weet wat hij gaat zeggen. De club moet maar met een straf komen, dat is niet mijn taak."

Kezman zelf reageerde later ook. "Mijn gebaar zal vreemd hebben geleken, maar ik heb een opvliegend karakter. Dit gebaar is niet gericht tegen de club, de supporters of wie de club ook volgt. Ik was boos op mezelf."

"Ik zit in een van de moeilijkste fases van mijn loopbaan. Ik kwam hier met grote ambities, met de status van een grote speler. Maar ik ben verdrietig dat ik de mensen hier nog niet tien procent heb laten zien van de Mateja Kezman van vóór mijn komst naar Parijs. Ik zal mijn best blijven doen."

Kezman weet tot nu toe zijn draai niet te vinden bij PSG. De Servische spits is voornamelijk bankzitter. Van de zestien competitieduels die hij speelde, waren er maar twee als basisspeler. Hij wist in die zestien wedstrijden slechts eenmaal het net te vinden.