[NHL] Kings langs verzwakte Capitals

De Los Angeles Kings hebben hun thuiswedstrijd van de Washington Capitals gewonnen met 5-2. De Kings wisten de MVP van het vorige seizoen, Alex Ovechkin, in bedwang te houden. Bovendien misten de Capitals de topscorer van dit seizoen, Alexander Semin en hun sterkste verdediger, Mike Green.

Door de vele blessures bij de Capitals konden de Kings zich focussen op Ovechkin. Hij kreeg daarom slechts vijf schotkansen. Zijn inbreng beperkte zich tot één assist. "We hebben geweldig gespeeld vanavond. Het team verdedigde erg sterk en de puckverplaatsing was fantastisch. Ik ben me ervan bewust dat ze enkele sleutelspelers misten vanavond, maar dat doet niets af aan onze teamprestatie," liet Kings-coach Terry Murray weten.

De doelpunten van de Kings kwamen op naam van Patrick O'Sullivan, Dustin Brown, rookie Drew Doughty, Michal Handzus en Anze Kopitar. De laatste twee goals waren in een leeg doel omdat de Capitals-goalie uit het doel werd gehaald ten faveure van een extra aanvaller om de gelijkmaker te forceren. De goals van de Capitals kwamen van Niklas Backstrom en Brooks Laich.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Los Angeles KingsWashington Capitals5-2
Atlanta ThrashersPittsburgh Penguins2-3
Ottawa SenatorsMontreal Canadiens2-3 (SO)
Minnesota WildVancouver Canucks2-3
Dallas Stars Chicago Blackhawks3-6
Colorado AvalancheCalgary Flames0-1
Edmonton OilersDetroit Red Wings3-4
New Jersey DevilsFlorida Panthers3-1