Heerenveen meldt zich bij GBA voor Steppe

SC Heerenveen en het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen voeren vandaag een verkennend gesprek met elkaar over GBA-doelman Kenny Steppe.

Heerenveen-trainer Trond Sollied is al een tijdje op zoek naar een doelman en ziet in Steppe en Mark Volders (Excelsior Moeskroen) geschikte kandidaten.

"SC Heerenveen heeft zich gemeld voor Steppe," geeft GBA vice-voorzitter Herman Kester toe in Het Nieuwsblad. "Ze hebben hem in het verleden ook een tiental keer gescout. We zullen woensdag een verkennend gesprek voeren, maar ik kan nog niet inschatten hoe groot de kans is dat Steppe naar Nederland verhuist."

De 19-jarige Steppe beleefde het afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij GBA. De jonge sluitpost werd zelfs verkozen tot Doelman van het Jaar 2007-2008 in België. Er hangt echter wel een prijskaartje van tussen de twee en drie miljoen euro aan Steppe. Om die reden volgt Heerenveen ook Volders, die een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft staan.

"Heerenveen is inderdaad bij ons komen scouten," aldus Moeskroens technisch directeur Gil Vandenbrouck. "Maar ze hebben nog geen contact met ons opgenomen."