Hockeysters winnen, paniek om Goderie

De Nederlandse hockeysters hebben hun tweede wedstrij op het vierlandentoernooi in Rotterdam met 4-1 gewonnen van India. De meeste commotie ontstond rondom Maartje Goderie, waarvoor na een blessure zelfs even een traumahelikopter moest komen.

Nederland, dat gisteren zijn eerste wedstrijd op het toernooi al met 4-2 van Zuid-Afrika won, dankte de zege vooral aan Maartje Paumen. De speelster van Den Bosch scoorde drie keer uit een strafcorner. Het vierde doelpunt werd gemaakt door Wieke Dijkstra.

Paniek was er even rondom Maartje Goderie. De speelster kwam na aan ongelukkige botsing ten val en viel vol op haar hoofd. De teamarts besloot een traumahelikopter op te roepen. Deze kon na verzorging van Paumen weer zonder patiŽnt vertrekken. De speelster van Den Bosch moest woensdagavond nog wel naar een ziekenhuis in Rotterdam om mogelijke kwetsuren aan ribben en/of longen te laten vaststellen.

"Ik ben in mijn loopbaan nog nooit zo geschrokken", aldus bondscoach Marc Lammers. "Het was een heel lelijke val, voorover vol op haar hoofd. Maartje gaf daarbij bloed op. Van mijn anatomielessen op het CIOS weet ik nog dat je dan een gebroken nek niet kunt uitsluiten. Gelukkig bleek het allemaal niet zo erg als het leek. Waarschijnlijk is haar ribbenkast beschadigd en gaf ze daardoor bloed op."