Domenech verwacht boeiend duel

Raymond Domenech kijkt uit naar de wedstrijd van morgen. De bondscoach van Frankrijk zal dan tegen het Nederlands Elftal spelen. Ondanks de druk die op zijn ploeg rust, maakte de bondscoach een zeer ontspannen indruk. Zo verwacht hij een heel erg oranje gekleurd stadion.

Frankrijk zal van Nederland moeten winnen om nog uitzicht op de kwartfinales te houden. Het eerste duel speelden Les Bleus tegen Roemenië, wat in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Toch wil Domenech niet teveel druk op zijn ploeg leggen. "We wisten van tevoren dat dit een loodzware groep was, dat is al zes maanden bekend. Het gaat om het eindresultaat na drie wedstrijden. Natuurlijk wordt het belangrijk om tegen Nederland een goede prestatie neer te zetten, maar dezelfde dag om 18.00 uur spelen Italië en Roemenië tegen elkaar. Het resultaat van die wedstrijd, heeft ook invloed op onze situatie."

De bondscoach van Frankrijk heeft Nederland, na de klinkende 3-0-overwinning op Italië, hoog zitten. "We spelen tegen een sterk, getalenteerd en goed georganiseerd team. Het zou daarom een interessante, open wedstrijd kunnen worden. Gelukkig heb ik een goede plek in het stadion, om de wedstrijd te volgen," liet Domenech lachend weten. Hij wilde overigens niet zeggen hoe hij Oranje wil gaan aanpakken. "Dat zien jullie morgen wel. Ik heb in ieder geval 23 fitte spelers tot mijn beschikking, iedereen kan spelen. Ook Thierry Henry dus, ja. Of hij speelt? Dat maak ik morgen pas bekend, zoals ik net al zei."

Domenech wilde ook nog niets zeggen over zijn opstelling, maar Willy Sagnol liet al wel één en ander doorschemeren. "Het belangrijkste is om achterin de nul te houden. Dat is onze eerste prioriteit. Daarnaast hebben we voorin genoeg spelers lopen, zoals Karim Benzema, Franck Ribéry en Thierry Henry, die een doelpunt kunnen maken. Als het kan zullen we druk naar voren zetten, maar zeker niet altijd. Oranje is namelijk ijzersterk in de omschakeling, dat hebben we tegen Italië gezien. Daar moeten we voor waken. Daarom is het voor ons belangrijk om een mix te vinden tussen verdediging en aanval."