[NBA] Lakers naar NBA-finale

De Los Angeles Lakers hebben zich voor de NBA-finale geplaatst. De vijfde wedstrijd in de halve finale tegen de San Antonio Spurs werd met 100-92 gewonnen dankzij een dominante Kobe Bryant.

De Lakers hebben een zeer sterke play-offs reeks neergezet. Er werden slechts drie wedstrijd verloren in de play-offs. In de eerste ronde tegen de Denver Nuggets verloren de Lakers geen enkele wedstrijd. Het team van Allen Iverson en Carmelo Anthony werd met 4-0 opgerold. In de kwartfinales tegen de Utah Jazz werden er slechts twee wedstrijden verloren en wonnen de heren in purple and gold de serie met 4-2. De Spurs konden slechts één wedstrijd winnen tegen de ijzersterke Lakers.

In de wedstrijd van gisteravond was Bryant dominant en gedreven. Hij scoorde 39 punten in 43 minuten speeltijd. De Spanjaard Pau Gasol was zowel defensief als offensief goed bezig. Hij pakte negentien rebounds waarvan negen offensieve rebounds. Hij scoorde ook twaalf punten en gaf vijf assists. Lamar Odom scoorde dertien punten en pakte acht rebounds.

Bij de Spurs had Tim Duncan een triple-double. De aanvoerder van de Spurs scoorde negentien punten, pakte vijftien rebounds en gaf tien assists. Zelfs deze grote cijfers waren niet voldoende om in Los Angeles met de winst vandoor te gaan. Greg Popovich, de coach van de Spurs, had lovende woorden voor de voormalige kampioenen. Zijn team speelde goed maar het team onder leiding van Phil Jackson was beter. De andere finalist zal uit het duel Boston Celtics tegen Detroit Pistons komen dat vanavond gespeeld wordt. Op dit moment leiden de Celtics met 3-2.