Arsenal doet navraag naar De la Red

Arsenal is op zoek naar vervanging voor Mathieu Flamini en Alexandr Hleb. Door het vertrek van de twee middenvelders naar respectievelijk AC Milan en mogelijk Internazionale of Real Madrid, ontstaan er vacatures op het middenveld van de Londenaren. De 22-jarige Rubén de la Red staat op het verlanglijstje van Arsène Wenger.

Getafe kocht de jonge Spanjaard in augustus 2007, maar Real Madrid mocht de centrale middenvelder binnen twee jaar terugkopen. Hij werd bij Getafe een steunpilaar voor zijn ploeg en maakte een goede indruk. Real Madrid-coach Bernd Schuster besloot naar aanleiding daarvan de jongeling terug te halen naar de Spaanse hoofdstad. De vraagprijs voor de 22-jarige speler is zeven miljoen euro.

De la Red werd jaren gezien als één van de grote talenten uit de jeugd van Real Madrid. Bij Los Merengues kwam hij echter niet verder dan tien wedstrijden in de hoofdmacht, waardoor een transfer de beste optie was. Inmiddels is hij weer terug bij 'zijn' club en is hij tevens geselecteerd voor het Spaanse elftal dat afreist naar het Europees kampioenschap.