Hockeysters treffen Australië en China

Het Nederlandse vrouwenhockeyteam moet het tijdens de Olympische Spelen onder meer opnemen tegen Australië en China.

Verder komt Nederland in groep A ook nog uit tegen Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Bondscoach Marc Lammers was niet verrast door de loting:"De FIH maakt de indeling op basis van de wereldranglijst. Op deze manier krijg je twee gelijkwaardige poules. Ik wist dus al dat we onder meer Australië en China zouden treffen. Op papier zijn dat absoluut de zwaarste tegenstanders."

Beide ploegen zijn bekend voor Nederland:"We hebben al zo vaak tegen ze geoefend. Echte geheimen hebben ze niet voor me. In de Champions Trophy later deze maand spelen we tegen zowel Australië als China. Zij zullen daar op volle sterkte zijn, terwijl mijn team een aantal belangrijke internationals mist vanwege de play-offs. We kunnen daar ons voordeel mee doen. Australië is een fysiek en conditioneel sterk team. China en Zuid-Korea zijn ook landen die het meer van fysieke kracht moeten hebben. De meer hockeyende landen, waartoe wij ook behoren, zitten in de andere groep"

In de andere poule zitten olympisch kampioen Duitsland, Argentinië, Japan, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.