Henry: "Arsenal zit in mijn hart"

Thierry Henry is vooralsnog niet van plan om zijn contract bij FC Barcelona in te leveren. Mocht de Fransman toch bij de ploeg van trainer Frank Rijkaard vertrekken, dan keert hij terug naar Arsenal. Een andere Engelse club behoort niet tot de mogelijkheden.

Henry vertrok afgelopen zomer bij Arsenal en ging voor FC Barcelona spelen. Daar kende de Franse aanvaller echter een moeilijk seizoen, waardoor de geruchten sterker worden dat hij mogelijk weg zou willen. "Daar klopt echter niets van", liet de speler in een reactie weten. "Ik sta hier nog drie jaar onder contract. Sinds de dag dat ik hier aankwam zijn er geruchten geweest over mijn toekomst, maar voor mij zijn de opties beperkt. Ik wil bij Barcelona blijven en anders is er maar één club waarvoor ik wil spelen: Arsenal. Ik heb die club in mijn hart gesloten,"

Toch gaf Henry toe dat hij, ondanks zijn transfer naar de Catalaanse club, Engeland heel veel mist. "Ik mis het land en de competitie elke dag. Ik kijk zo veel mogelijk Engelse wedstrijden op tv, laatst zat ik zelfs naar Stoke City-Crystal Palace te kijken! Maar spijt van mijn vertrek uit Engeland heb ik niet. Het was destijds een weloverwogen keuze."