Uitslag Barcelona - Real Madrid

Zojuist heeft Real Madrid de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. Bij aartsrivaal FC Barcelona zegevierden de mannen van coach Bernd Schuster met 0-1, door een treffer van Julio Baptista.

FC Barcelona ving het duel in het eigen Camp Nou aan in de wetenschap dat winst eigenlijk noodzakelijk was om enige aansluiting te behouden. De Catalanen moesten Lionel Messi missen vanwege een blessure, maar de net herstelde Thierry Henry was weer in de selectie opgenomen. De Fransman startte echter op de bank, terwijl tegen de verwachting in Ronaldinho weer in de basis mocht beginnen. Bij de Koninklijke maakten de Nederlanders Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder hun opwachting in de basiself.

Zoals verwacht begon de thuisploeg het meest aanvallend, gesteund door het altijd fanatieke publiek. Dat leidde echter niet direct tot dreiging voor het doel van Iker Casillas, daar de eerste kans voor de bezoekers was. De poging van verdediger Pepe resulteerde echter niet in een treffer. Nadat ook Barça enkele keren voor gevaar had gezorgd viel de openingstreffer toch aan de kant van Real. Van Nistelrooij bereikte Baptista met een bekeken balletje, waarop de Braziliaan geen moment aarzelde en de bal onberispelijk achter Víctor Valdés knalde.

Ook na rust kwamen er kansen voor beide clubs, in een duel waarin geen van tweeën voor de ander onder hoefde te doen. Toen Barcelona alles op alles ging zetten en de aanvallers Giovani en Bojan inbracht werd het nog wel enkele keren gevaarlijk voor de Madrileense goal, maar Casillas reageerde alert op pogingen van Andrés Iniesta en Bojan. Het wordt in Madrid in ieder geval een witte kerst, aangezien Real de winterstop in zal gaan met een voorsprong van zeven punten. Barcelona zal als nummer twee in 2008 de achtervolging in moeten gaan zetten.


FC Barcelona - Real Madrid CF 0-1
35' Julio Baptista 0-1

Locatie: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Mejuto González
Gele Kaart: Puyol, Milito (Barcelona), Sergio Ramos, Baptista (Real Madrid)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Váldes; Carles Puyol (Gianluca Zambrotta/76), Rafael Márquez, Gabriel Milito, Éric Abidal; Xavi Hernández (Bojan Krkic/81), Yaya Touré, Deco (Giovani dos Santos/57); Andrés Iniesta, Samuel Eto'o, Ronaldinho.

Real Madrid CF: Iker Casillas; Sergio Ramos (Miguel Torres/87), Pepe, Fabio Cannavaro, Gabriel Heinze; Julio Baptista, Mahamadou Diarra, Wesley Sneijder (Fernando Gago/78); Raúl González, Robinho (Arjen Robben/84); Ruud van Nistelrooij.

Submitter:  Bron: FOK!Sport