Ravensbergen excuseert zich bij Quick Boys-fans

Quick Boys-aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen heeft zich middels een open brief op de website van de zaterdaghoofdklasser geëxcuseerd voor zijn uitbarsting van afgelopen zaterdag. Ravensbergen "vierde" de gelijkmaker tegen ASWH toen met een opgestoken middelvinger richting een deel van het publiek.

De 28-jarige Ravensbergen ergerde zich aan een deel van de fans van Quick Boys. De titelkandidaat maakt een tegenvallende competitiestart door en de achterstand tegen ASWH was voor sommige supporters iets teveel van het goede. Zij keerden zich met liedjes tegen de trainer en de ploeg. Toen Ravensbergen alsnog de gelijkmaker maakte, begon men plots wel te juichen en te zingen voor de ploeg. De aanvoerder reageerde daarop met een opgestoken middelvinger.


Het gewraakte moment: Ravensbergen steekt zijn middelvinger op

Er ontstond tijdens en na het duel veel commotie, waarop Ravensbergen reageerde met een ingezonden brief. Hierin stelt hij dat zijn reactie voortkwam uit emotie en frustratie. Wel verklaarde de aanvoerder van Quick Boys nog wel achter zijn gevoel bij de actie te staan, omdat supporters wat hem betreft in goede en slechte tijden hun club steunen. Tevens vond Ravensbergen dat Quick Boys tegen ASWH wel alles gaf en dus geen hoon verdiende. Wel maakte hij uitgebreide excuses voor zijn daad, die hij "totaal onacceptabel" noemt.