Mourinho ontvangt ruim 12 miljoen pond

De eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, heeft het contract van de ontslagen trainer José Mourinho afgekocht met een bedrag van ruim twaalf miljoen pond. Dat komt neer op ongeveer negentien miljoen euro. Dit suggereren diverse Britse media.

Het huidige contract van Mourinho liep nog door tot medio 2010. Door deze hoge afkoopsom nemen de geruchten, dat het vertrek van de Portugees met wederzijds goedvinden tot stand kwam, steeds meer toe. "Zoeken jullie het woord wederzijds maar eens op in het woordenboek", liet de aangeslagen oefenmeester donderdag weten.

Vannacht is er een akkoord bereikt met het voorstel om de verbintenis tussen The Blues en Mourinho af te kopen. De trainer bedankte overigens ook alle supporters van de ploeg uit Londen: "Het was een mooi en rijk deel van mijn carrière. Ik wil alle fans bedanken voor deze prachtige tijd."

Afgelopen donderdag werd de trainer de laan uitgestuurd. De redenen hiervoor waren de tegenvallende prestaties in zowel het Premiership en de Champions League. Bovendien uitte Mourinho kritiek op het spelersmateriaal en de eigenaar van Chelsea, Abramovich.