Booy definitief weg bij FC Utrecht

Na enige dagen onderhandelen is het dan toch rondgekomen: Foeke Booy verlaat FC Utrecht en gaat aan de slag bij Al-Nassr in Saudi-Arabië. De coach tekent daar een overeenkomst voor één jaar.

Voorzitter Van Dop gunt de oefenmeester de overstap: "Zijn nieuwe uitdaging gunnen we hem en is een logische stap in zijn carrière. Foeke heeft zeer veel voor de club betekend. Twee keer de KNVB-beker winnen en bovendien de Johan Cruijff schaal veroveren is een buitengewone prestatie. Hij is de meest succesvolle trainer die FC Utrecht ooit heeft gehad. Dat hij nu iets nieuws wil gaan doen begrijpen we. Ik weet dat ik namens alle medewerkers van FC Utrecht spreek, als ik hem veel succes wens bij Al-Nassr."

De selectie van FC Utrecht begint aanstaande zaterdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de eerste Intertoto Cup-wedstrijd. De assistenten John van Loen en David Nascimento zullen voorlopig de honneurs waar nemen.

De club is inmiddels begonnen met de zoektocht naar een nieuwe trainer. De naam van Co Adriaanse staat hoog op het verlanglijstje van de Utrechters. Daarnaast zouden ook Frans Adelaar, Gert Kruys, huidig assistent John van Loen en Erwin Koeman tot de kandidaten behoren.