Chad Hedrick mogelijk naar DSB

Chad Hedrick zal in de toekomst mogelijk voor de DSB ploeg gaan schaatsen. Deze week zal Toon Gerbrands de onderhandelingen daarover voeren met de Amerikaan. Naast Hedrick zou DSB ook geïnteresseerd zijn in andere buitenlandse topschaatsers.

Na afloop van de World Cup in Turijn, afgelopen weekeinde, gaf de Texaan aan graag in Nederland te willen schaatsen. Gerbrands, directeur sportzaken van DSB, wil Hedrick graag binnenhalen. "We nemen de signalen dat hij graag bij ons komt rijden zeer serieus. In mijn optiek is hij een enorme aanwinst voor de ploeg". Naast de wereldkampioen allround van 2004, heeft de ploeg ook belangstelling voor Enrico Fabris en Shani Davis.

Gebrands denk echter niet dat de kans groot is dat Davis voor DSB gaat rijden. "Qua persoonlijkheidsstructuur past Davis niet goed in een ploeg als de onze. Hij is natuurlijk toch iemand die het allemaal graag op zijn eigen manier doet. Bovendien lijkt het me onbestaanbaar dat hij, gezien het verleden, samen met Hedrick deel wil uitmaken van hetzelfde team", aldus de voormalig volleybalcoach. Met en mogelijke transfer van een buitenlandse topschaatser wil DSB de eerste stap zetten om een internationale schaatsploeg vorm te geven.