Erwin Koeman eist winst tegen RKC

Feyenoord-coach Erwin Koeman eist van zijn spelersgroep dat ze aanstaande zondag de wedstrijd tegen RKC Waalwijk winnend afsluiten. Hiermee moet de nare smaak van de nederlaag tegen NAC Breda weggespoeld worden (4-1). Opmerkelijk genoeg wist Koeman voorheen nog nooit te winnen van zijn voormalig werkgever.

"Het wordt hoog tijd", zegt de oefenmeester op de website van Feyenoord. "En laten we reëel zijn: in De Kuip moeten we ook gewoon winnen van RKC." De Rotterdammers kunnen tegen de Waalwijkers beroep doen op het Canadese talent Jacob Lensky, die deze week enkele fysieke tests onderging. Koeman: "Daaruit bleek dat er niks met hem aan de hand is, dat hij een aantal keer kramp kreeg is op spanning terug te voeren."

Eerdere deze week spraken John Metgod en Erwin Koeman al met aanvoerder Theo Lucius. Lucius stelde na de oorwassing bij NAC de wedstrijdmentaliteit van de Feyenoorders te vraag. "Zijn woorden waren een uiting van frustratie en na zo'n ruime nederlaag kan ik me daar wel iets bij voorstellen", aldus Koeman. "Hij heeft in elk geval geen namen genoemd. Hij sprak in emotie, maar ik heb hem wel gezegd dat hij op moet oppassen met wat hij zegt."