Uitslag NFL Europe Ronde 6

Dit weekend zijn de drie wedstrijden van de NFL Europe gespeeld. In Ronde zes ging Berlin Thunder op bezoek bij Frankfurt Galaxy. Het Düsseldorfse Rhein Fire kreeg de Amsterdam Admirals op visite. Keulen speelde thuis tegen de nummer laatst, de Hamburg Sea Devils.

De Commerzbank Arena in Frankfurt was vol toen Berlin Thunder de wedstrijd aanving tegen de Frankfurt Galaxy dat thuis speelde. Beide teams kwamen niet tot scoren in het eerste kwartier van de wedstrijd. De eerste scoringskans was voor Frankfurt, maar kicker David Kimball miste zijn doel bij een field goal over 47 yards. In het tweede kwartier was het toch Kimball die het bal opende met een field goal over 21 yards. Vier minuten voor het einde van de eerste helft was het wide receiver Rich Musinski die de score opende voor de Thunders met een touchdown die aangegeven werd door quarterback Lang Campbell. In de tweede helft was het Frankfurt die terug kwam, Kimball wist een field goal goed te benutten en bracht Frankfurt bijna op gelijke hoogte. Even later bracht Kicker Xavier Beitia zijn team weer op grotere voorsprong door een field goal over 42 yards. Toen het laatste kwartier van de wedstrijd aanbrak stond Frankfurt nog achter met één punt. Met nog twaalf minuten te spelen was het Musinski die de wedstrijd leek te beslissen. De wide receiver bracht Berlin Thunder naar een voorsprong van 17 tegen 9 door een touchdown. In de laatste 21 seconden van de wedstrijd stond het 17 tegen 15 in het voordeel van de Thunders toen Berlijn een timeout gebruikten. De tijd werd stilgezet en Frankfurt was in balbezit. Toen de time-out verstreken was, lanceerde Kimball de bal voor een field goal over 25 yards. Toen de bal tussen de twee scoringspalen doorzweefde was er nog maar twee seconden op de klok en ging Berlijn met een nederlaag naar huis. De eindstand werd uiteindelijk 18 tegen 17 voor Frankfurt.

Vorig weekend was de Amsterdam Arena het toneel voor de wedstrijd van de Amsterdam Admirals tegen Rhein Fire. Dit weekend kreeg Rhine Fire de Amsterdam Admirals op bezoek in de LTU Arena van Dusseldorf. Admirals quarterback Gibran Hamdan begon goed, zijn pass naar Skyler Fulton was goed voor Amsterdam haar eerste zeven punten. Even later was het Rhein Fire's Running Back Jacque Lewis die voor de gelijke stand zorgde. Twintig seconden later hadden de Amsterdamers weer een voorsprong. Ola Kimrin van Rhein Fire trapte af en Noriaki Kinoshita ving de bal op. De Amsterdamse wide receiver wist vanaf zijn eigen helft de bal tot 9 yards voor Rhine Fire haar end zone te krijgen. Even later was de touchdown een feit. Rhein Fire wist nog wel terug te komen maar aan het einde van eerste helft had Amsterdam toch de voorsprong van zeven punten. De Amsterdammers maakte het karwei af in de tweede helft. Admirals kicker Ryan Kileen wist drie field goals te benutten en Rheine Fire wist maar één touchdown te scoren. Rhein Fire leed daarmee haar tweede nederlaag tegen de Admirals, die nu de koppositie overneemt.

In het Rhein-Engerie-Stadion in Keulen kwamen de Cologene Centurions en de Hamburg Sea Devils elkaar tegen. In de eerste helft ging het nog gelijk op. Maar in de tweede helft namen de Centurions de leiding en gaven deze niet meer af. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 20 tegen 17 in het voordeel van de Colgone Centurions

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden:

WedstrijdenUitslag
Frankfurt Galaxy - Berlin Thunder18 - 17
Rhein Fire - Amsterdam Admirals21 - 30
Cologne Centurions - Hamburg Sea Devils20 - 17


Stand na zes ronden:

TeamsGespeeldGewonnenVerloren Gelijk
Amsterdam Admirals6510
Rhein Fire6420
Frankfurt Galaxy6420
Berlin Thunder6231
Cologne Centurions6240
Hamburg Sea Devils6051