Mathijsen vijfde aanvoerder van Oranje

Tijdens de oefeninterland van afgelopen weekend tussen Nederland en Italië heeft Joris Mathijsen de aanvoerdersband mogen dragen. De verdediger van AZ is al de vijfde aanvoerder in het Oranje van Marco van Basten.

Halverwege het tweede bedrijf van de wedstrijd werd Philip Cocu, die toen nog de aanvoerdersband droeg, gewisseld. Voor Mathijsen, die pas vijf interlands op zijn naam heeft staan, was het een grote verrassing toen hij de band van Cocu ontving. "Het was niet afgesproken.", aldus de speler.

Na de wedstrijd mocht hij de band houden aangezien het de eerste keer was dat hij de band mocht dragen. Het is een traditie bij het Nederlands Elftal om die band dan als aandenken mee naar huis te nemen. Behalve Mathijsen droegen ook Edgar Davids, Pierre van Hooijdonk, Edwin van der Sar en Philip Cocu de aanvoerdersband.

De Brabander kwam eind oktober voor het eerst weer in actie na een zware blessure aan zijn knie. Na die tijd kwam hij al drie maal in actie, waaronder dus de wedstrijd die afgelopen weekend plaatsvond in de Amsterdam ArenA.