Wisselend succes Nederlanders op Deens Open

De badmintonsters Yao Yie en Mia Audina hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales van het Deense Open. Het aandeel van de Nederlandse mannen werd intussen tot nul gedecimeerd.

Yao Yie, als tweede geplaatst in Aarhus, versloeg de Maleisische Mew Choo Wong met 11-5, 8-11 en 11-5. Vandaag speelt de van oorsprong Chinese tegen de Duitse Xu Huaiwen, die afgelopen week de Dutch Open op haar naam schreef en daarbij Yie in de finale eenvoudig de baas was. Mia Audina won met 11-6, 2-11 en 11-9 van Ni Jai Chai. De zilveren medaillewinnares van de Spelen in Athene treft vandaag de Française Pi Hongyan, favoriet in Denemarken.

De Nederlandse mannen verlieten als verliezer de baan. Dicky Palyama kon het niet bolwerken tegen de Maleisiër Chong Wei Lee. In de eerste game ging het nog aardig gelijk op en kon Lee pas aan het eind weglopen (12-15), maar in de volgende game wist Palyama niet één punt te maken. Eric Pang moest zijn meerdere erkennen in de Deen Christian Kaldau. Pang won de openingsgame met 15-6, maar verloor de volgende games met 11-15 en 5-15. Toch zal Pang tevreden terugkijken op het evenement, want gisteren versloeg hij sensationeel de als eerste geplaatste thuisspeler Kenneth Jonassen.