Oranje -17 naar kwartfinales

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar heeft op het WK voetbal de kwartfinales behaald. Oranje won de laatste poulewedstrijd met 2-0 van Gambia.

Om de kwartfinales te bereiken moest Nederland met minstens twee doelpunten verschil winnen van Gambia en moest Brazilië Qatar met minstens drie doelpunten verschil verslaan. Door de eigen 2-0 overwinning en de 6-0 overwinning van Brazilië werden de kwartfinales bereikt. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Dankzij doelpunten van John Goossens (Ajax) en aanvoerder Dirk Marcellis (PSV) stond het Nederlands elftal na 72 minuten eindelijk op de gewenste 2-0 voorsprong. Echter negen minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan. Scheidsrechter Larrionda gaf Gambia een strafschop, maar Momodou Ceesay schoot van elf meter mis. Opluchting voor het Nederlands elftal. Helemaal toen bleek dat Brazilië ook zijn plicht had gedaan en Oranje daardoor doorgaat naar de kwartfinales.

In de kwartfinales komt Nederland de Verenigde Staten tegen. Dit duel wordt maandagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd gespeeld. Bondscoach Kaiser keek al direct vooruit en verwacht een moeilijke wedstrijd: "Individueel zijn ze niet spectaculair, maar doordat ze compact spelen is het heel moeilijk tegen ze."