Blom kampioen polsstokhoogspringen na barrage

Rens Blom heeft zondag bij het Nederlands kampioenschap atletiek zijn titel bij het polsstokhoogspringen geprolongeerd. Dat deed hij na een barrage met Laurens Looije, de winnende sprong van Blom ging over 5,70 meter.

Beide polsstokhoogspringers waren over 5,55 meter gegaan. Vervolgens miste Blom drie maal op 5,70. Looije probeerde en faalde twee keer op 5,70, daarna liet hij de lat op 5,75 leggen, wat de limiet voor het WK is. Looije miste, waarna de lat terugging naar 5,70 om de kampioen aan te wijzen. Titelverdediger Blom haalde die hoogte bij zijn eerste poging en prolongeerde daarmee de titel.

Rutger Smith, Jacqueline Poelman en Guus Hoogmoed wisten tijdens de NK alledrie twee titels te veroveren. Smith won bij het kogelstoten en discuswerpen, waarbij zijn poging van 65,51 met de discus niet alleen een persoonlijk record was maar ook de A-limiet voor de WK in Helsinki betekende. Met de kogel was Smith al zeker van het wereldkampioenschap. Overigens zal hij door het programma in Helsinki waarschijnlijk alleen met de kogel uitkomen, aangezien beide finales op een dag worden gehouden.

Na haar tiende titel op de 100 meter op zaterdag won Jacqueline Poelman zondag ook de 200 meter. Ze noteerde zondag 23,06 in de eindstrijd, tweehonderdste boven de limiet voor de WK. Bij de mannen was Guus Hoogmoed de nieuwe sprintkoning. Zaterdag was hij al de beste op de 100 meter en zondag won hij ook de 200 meter. In de finale liep Hoogmoed, dit jaar al vierde bij de EK indoor op de 200 meter, 20,41 seconden.