DTM: Paffet wint, Häkkinen derde

Gary Paffet heeft de race op de Lausitzring gewonnen. De Brit startte de race vanaf pole position en wist zijn eerste plaats de rest van de race te verdedigen. De Deen Kristensen werd tweede en Mika Häkkinen werd derde.

Häkkinen maakte een zeer goede start en wist de tweede plaats te pakken. De Fin zat aan de staart van Paffet voor de eerste serie pitstops. Daar ging het echter mis voor de voormalig wereldkampioen F1. De luchtbokken onder de voorkant van zijn auto gingen niet goed terug en Häkkinen verloor in de pits de aansluiting met de eerste plaats.

Jamie Green startte vanaf positie twee op de grid maar werd al bij de start ingehaald door Häkkinen. Daarna kwam de jonge coureur onder vuur te liggen van Mattias Ekström. Dit gevecht eindigt uiteindelijk met Green in de grindbak nadat hij een tik had gekregen van Ekström en zijn Audi. Ekström krijgt voor deze actie een drive through penalty en eindigt uiteindelijk als vierde.

De winnaar van de eerste race, Jean Alesi, had een raar moment tijdens zijn eerste pitstop. De Fransman mocht vertrekken van het team toen de auto nog volgetankt werd. Alesi reed de baan weer op met de brandstofkan nog op zijn auto. De kan viel uiteindelijk van de auto zonder dat een andere coureur er last van had, wel verloor Alesi hierdoor wat tijd.

Marcel Fässler, de Opel rijder, en Audi rijder Allan Mcnish raken elkaar in ronde 23. Beide moeten binnenkomen maar Fässler kan na een bandenwissel zijn weg vervolgen terwijl McNish zijn auto zodanig heeft beschadigd dat hij uitvalt. Bruno Spengler is de laatste uitvaller in deze race en zet zijn auto in de laatste ronde aan de kant.

Uitslag race 2 Lausitzring:

naam auto achterstand
1 Gary PaffetMercedes 48 ronden
2 Tom KristensenAudi +4.472
3 Mika HäkkinenMercedes +6.075
4 Mattias EkströmAudi +34.856
5 Pierre KafferAudi +35.284
6 Frank StipplerAudi+42.299
7 Jean AlesiMercedes +45.719
8 Stefan MückeMercedes +51.612