Meirhaege bekent en stopt

Wereldkampioen Mountainbiken Filip Meirhaeghe werd betrapt op het gebruik van EPO in de Wereldbekermanche in het Canadese Mont Sainte-Anne. Meirhaeghe geeft de feiten toe in een persconferentie en besluit om te stoppen met koersen.

"Mijn enige doel die ik nog had in mijn carrière was Olympisch goud behalen," zegt de Belgische kampioen. "Vier jaar geleden ging het mis, en ook dit jaar ging het me niet voor de wind. Ik koos dan maar voor een foute oplossing."

Al eens eerder werd een te hoog hematocrietgehalte vastgesteld bij Meirhaeghe, maar dat had volgens hem niets met doping te maken. "Ik heb het product epo pas voor het eerst gebruikt tijdens mijn stage in Oostenrijk, zo'n zeven weken terug."

De man is wel zo eerlijk om alle schuld op zich te nemen, en alle consequenties te dragen. "Niemand van mijn onmiddellijke omgeving wist van mijn epo-gebruik, zelfs mijn vriendin niet. Ik hou de eer aan mezelf en kap met de sport." De laatste twee wereldbekerwedstrijden die de man won vervallen dus en zo komt zijn totaal op tien.