Trulli positief over R24

Renault rijder Jarno Trulli denkt dat de R24 een goede auto gaat worden.

Vorige week maandag was Jarno in Parijs, maar vloog daarna gelijk door naar de Renault fabriek in Enstone voor eeen technische vergadering.

"Het hoofddoel van de vergadering is om ons even rond de tafel te zetten en het seizoen te herbekijken: we bekijken race na race, en bespreken de sterke punten of de zwaktes met de ingenieurs en de ontwerpers," aldus Jarno Trulli. "De informatie dat we verzamelen zorgt ervoor dat we beter met de wagen kunnen werken en waar we kunnen verbeteren voor volgend jaar."

Hij grijpt ook de momenten in de fabriek aan om de mensen te bedanken voor het afgelopen seizoen, waarin Renault grote progressie boekte.

"We hadden een fantastisch jaar, en dat komt door het harde werk van de mensen in de fabriek, zowel in Viry-Châtillon als hier in Enstone. De wagen verbeterde op de goede manier tot de laatste race en we maakten goede stappen met de motor. Formule 1 gaat niet enkel over de mensen op het circuit: ons team bestaat uit 800 mensen en iedereen maakt een belangrijke bijdrage. Als een rijder vergeet je dat nooit."

Jarno Trulli denkt nu vooral aan het volgende seizoen. Volgende week komt hij ook in actie op Valencia wanneer het testseizoen begint. Hij heeft al een schaalmodel bekeken in de windtunnel, en vond hem er competatief uitzien.

"Zoals elke nieuwe wagen kan je niets zeker zeggen totdat je er echt mee gereden hebt op het circuit. Toch lijkt het model in de windtunnel competitief, en de ingenieurs hebben enkele hele positieve resultaten behaalt. Na zo'n sterk seizoen zoals dit jaar ben ik zeker dat we met de volgende wagen weer een stap voorwaarts zullen zetten: ik kijk er naar uit om ermee te rijden!"