Tekort FC Utrecht veel groter dan gedacht

De financiële problemen bij FC Utrecht zijn veel groter dan tot nu toe werd aangenomen. Het tekort van de club is niet, zoals eerst werd aangenomen 20 miljoen, maar 39,4 miljoen euro. Dat bleek woensdag bij de presentatie van het plan dat de bekerfinalist er weer bovenop moet helpen.

Het reddingsplan bestaat onder meer uit een lening van 25 miljoen euro. De bedoeling is dat het college van burgemeester en wethouders die lening zal verstrekken aan projectontwikkelaar Memid, die eigenaar wordt van het stadion. Memid is een dochteronderneming van bouwbedrijf Midreth, dat momenteel bezig is met een verbouwing en uitbreiding van stadion Galgenwaard, de thuisbasis van FC Utrecht.

Het reddingsplan zal pas officieel zijn wanneer de Utrechtse gemeenteraad ermee akkoord gaat. De gemeente Utrecht heeft bij het opstellen van het plan nadrukkelijk gekeken naar hoe NAC Breda het vorig jaar zijn problemen heeft gesaneerd. De positieve uitkomst daarvan, geeft de FC Utrecht hoop op een nieuw voetbalseizoen met vooralsnog zelfs Europees voetbal.