Vijftien geblesseerde voor Koeman

Ajax begon de wedstrijd tegen Roda JC afgelopen zaterdag al met elf geblesseerde spelers en er er zijn er weer vier bijgekomen.

In de wedstrijd tegen Roda JC raakte nog 4 spelers geblesseerd van Ajax en wordt het voor Koeman een moeilijke zaak om een goed elftal in het veld te zetten a.s. woensdag tegen AC Milan voor de Champions League.

Maxwell viel uit omdat hij aan de buitenkant van zijn enkel was geraakt. Van der Vaart liep een hersenschudding op, waarbij hij weinig meer kon navertellen uit de eerste helft. Ook Zlatan kreeg last van zijn lies en de laatste speler die niet helemaal pijnvrij van het veld afkwam was Litmanen met pijnklachten aan de kuit. Wie van deze vier spelers woensdag niet kan aantreden is nog moeilijk te zeggen. Het is afwachten hoe ieder herstelt van de blessure.

De andere blessures waar Koeman mee heeft te maken zijn Jamal Akachar (linkerenkel), Andre Bergdřlmo (spierblessure linkerbovenbeen), Tomás Galásek (rechterknie), Johnny Heitinga (kruisband linkerknie), Nigel de Jong (kneuzing linkerknie), Steven Pienaar (linkerenkel), Stefano Seedorf (gebroken rechter middenvoetsbeentje), Victor Sikora (rechterkuit), Henk Timmer (rechterkuit), Hatem Trabelsi (rechterlies) en Wamberto (gebroken linker middenvoetsbeentje).