[Update2]NAC toch naar Suriname

Nadat eerder vandaaag bekend werd gemaakt dat Earnest Stewart verkocht wordt, werd nu bekend dat ook de oefentrip naar Suriname niet door gaat.

Het is al langer bekend dat het financieel niet lekker gaat met NAC. Earnest Stewart is verkocht omdat zijn salaris te veel was voor de club en nu is ook de oefentrip naar Suriname om die reden afgelast.

Henk ten Cate maakte zich daar erg kwaad om tijdens een uitzending van Studio Sport. Hij noemde NAc een een "stuurloos schip"." Mensen verkeren in onzekerheid over hun baan en over hun salaris," aldus Ten Cate. Verder maakten de berichten over eventuele salarisverhogingen tijdens de huidige sanering en het wel sturen van een reporter en het thuislaten van een clubarts de situatie er niet veel beter op.

NAC staat op dit moment onder toezicht van een saneringscomissie onder leiding van Jos Staatsen. Zij hebben een reddingsplan gemaakt om de club weer financieel op de been te helpen.

Update 8 januari:

NAC heeft bekend gemaakt dat het trainingskamp toch door gaat, ondanks de eerdere berichten. Het gerucht gaat de ronde dat Ten Cate niet mee zal gaan omdat hij de verantwoordlijkheid niet wil nemen om zonder arts naar Suriname af te reizen. NAC-voorzitter Hennekam zegt echter dat Ten Cate contractulele verplichtingen heeft en dat hij erop vertrouwd dat Ten Cate wel mee zal gaan.

9 Januari: (VI-Planet)
De clubarts gaat toch mee naar Suriname. Dankzij de dertig sponsors die meereizen naar Suriname. Zij doormiddel van een privé-actie het geld bij elkaar gelegd. Dit betekend dat ook trainer Ten Cate mee zal gaan. 'De dokter kan nu mee, daar ging het me om,' aldus te trainer. 'Eind goed, al goed'