FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 januari 2003

[Update2]NAC toch naar Suriname

Nadat eerder vandaaag bekend werd gemaakt dat Earnest Stewart verkocht wordt, werd nu bekend dat ook de oefentrip naar Suriname niet door gaat.

Het is al langer bekend dat het financieel niet lekker gaat met NAC. Earnest Stewart is verkocht omdat zijn salaris te veel was voor de club en nu is ook de oefentrip naar Suriname om die reden afgelast.

Henk ten Cate maakte zich daar erg kwaad om tijdens een uitzending van Studio Sport. Hij noemde NAc een een "stuurloos schip"." Mensen verkeren in onzekerheid over hun baan en over hun salaris," aldus Ten Cate. Verder maakten de berichten over eventuele salarisverhogingen tijdens de huidige sanering en het wel sturen van een reporter en het thuislaten van een clubarts de situatie er niet veel beter op.

NAC staat op dit moment onder toezicht van een saneringscomissie onder leiding van Jos Staatsen. Zij hebben een reddingsplan gemaakt om de club weer financieel op de been te helpen.

Update 8 januari:

NAC heeft bekend gemaakt dat het trainingskamp toch door gaat, ondanks de eerdere berichten. Het gerucht gaat de ronde dat Ten Cate niet mee zal gaan omdat hij de verantwoordlijkheid niet wil nemen om zonder arts naar Suriname af te reizen. NAC-voorzitter Hennekam zegt echter dat Ten Cate contractulele verplichtingen heeft en dat hij erop vertrouwd dat Ten Cate wel mee zal gaan.

9 Januari: (VI-Planet)
De clubarts gaat toch mee naar Suriname. Dankzij de dertig sponsors die meereizen naar Suriname. Zij doormiddel van een privť-actie het geld bij elkaar gelegd. Dit betekend dat ook trainer Ten Cate mee zal gaan. 'De dokter kan nu mee, daar ging het me om,' aldus te trainer. 'Eind goed, al goed'

Van Halst naar Vitesse

Gisteren kreeg de toen nog Ajaxied Jan van Halst van Koeman te horen dat er voor hem geen plek meer was bij Ajax. Vandaag heeft de middenvelder een contract met Vitesse getekend.

De 33-jarige Van Halst heeft een contract getekend voor anderhalf jaar bij de Arnhemmers. Ajax liet hem transfervrij vertrekken. Vitesse is erg blij met de komst van Van Halst. Aan hun huidige, teleurstellende, 14e plek in de competitie, de vele blessures en een financieel tekort is wel te zien dat het niet goed gaat met Vitesse.

Dinsdag werd al bekend dat Vitesse drie nieuwe sponsoren had. Een grote stap voorwaarts na het sponsorloos spelen na het schandaal rondom Nuon.

Met Van Halst in de groep wordt gezocht naar meer ervaring. De huidige selectie bestaat uit veel jeugdige spelers die niet allemaal makkelijk met het hoge niveau meekomen.

Van Halst is al sinds zijn komst bij Ajax in 1999 geen vaste waarde. Onder Wouters kwam hij nog regelmatig aan spelen toe, maar ten tijde van Adriaans werd hij zelf voor een half seizoen aan Fortuna Sittard verhuurd. Koeman haalde hem halverwege vorig seizoen terug in de selectie als stukje ervaring dat hard nodig was in de jeugdige selectie. Dit seizoen is echter weer zwaar teleurstellend. Hij speelde slechts twee maal in een competitiewedstrijd en ook maar twee keer in de Champions League. Van deze vier keer startte hij slecht ťťn keer in de basis.

Balkenende opent aanval op PvdA

drGoeroe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-lijsttrekker Balkenende acht de kans op een coalitie met de PvdA niet erg groot. Dat zei de CDA'er vanavond op een campagnebijeenkomst van zijn partij in Hilversum. Daar uitte hij ook keiharde kritiek op PvdA-leider Bos, die volgens hem kiest voor ouderwetse "paarse oplossingen", die slecht zijn voor het land. "Het is terug naar vroeger met de PvdA."

De premier zei onomwonden dat zijn voorkeur voor een nieuwe coalitie uitgaat naar samenwerking met de VVD. ''Met de liberalen kunnen de grote problemen die er zijn het best worden opgelost'', vindt Balkenende.

Balkenende heeft met name moeite met het financiŽle beleid van de PvdA, dat hij "drijfzand" noemde. Volgens hem laat de PvdA het begrotingstekort oplopen en slaat ze aan het potverteren: "Je kunt niet uitgeven als de portemonnee leeg is, om die reden heb ik voorkeur voor de VVD."

School stuurt hoofddoekdraagster weg

Hollie ©ģ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De protestants-christelijke basisschool Timotheus in de Amsterdamse wijk Geuzenveld heeft een Marokkaanse scholiere naar huis gestuurd die haar hoofddoekje niet wilde afdoen. De school verbiedt het dragen van petten, mutsen en hoofddoekjes.

Abdel Bensid, de vader van het meisje, heeft een klacht bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) ingediend. Volgens de man draagt zijn dochter Jasmin al een jaar een hoofddoek en stopte ze die steeds voor de les in haar tas. Sinds ze terug is van een vakantie in Marokko wil ze de doek ook in de klas dragen.

Het MDA gaat met de school praten om de kwestie op te lossen. Bovendien is een hoofddoek in de wet gewoon toegestaan, want het is een geloofsuiting, zo meldt het meldpunt.

-
Uit een enquÍte van onderzoeksbureau O + S, die AT5 liet uitvoeren onder Amsterdammers, blijkt dat driekwart van de ondervraagden (74%) het niet eens is met de weigering van de school, 22% is het er wel mee eens. Bijna driekwart van de ondervraagden, 72%, vindt het bovendien niet nodig dat de discussie over het wel of niet dragen van hoofddoekjes weer moet worden gevoerd, 22% vindt van wel.

Zeven van de 10 Amsterdammers (72%) zijn het overigens wel eens met het besluit van een andere A'damse school, het ROC, om het dragen van een chador (gezichtssluier) te verbieden. Tweederde (63%) vindt zelfs dat zo'n verbod wettelijk geregeld moet worden. Het dragen van een chador in het openbaar op straat vindt 82% van Amsterdammers echter geen probleem.

Asielzoeker eist toegang tot opleiding

Bushmaster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 32-jarige asielzoeker uit Irak die de toegang tot de cursus autotechniek aan het Friesland College in Heerenveen is ontzegd heeft voor de rechtbank geŽist dat hij wordt toegelaten op straffe van een dwangsom van 100.000 euro. De Irakees werd niet toegelaten omdat hij een verhouding heeft gehad met de (nu ex) vrouw van een docent

Het College heeft aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gevraagd de man elders te plaatsen en het COA stemde daar mee in. Dat gebeurde op verzoek van de betrokken docent die twee jaar geleden door zijn vrouw werd verlaten toen zij een relatie met de Irakees kreeg. Vervolgens zat de docent een jaar ziek thuis.

De vluchteling zit in een terugkeertraject en heeft dus haast met de cursus. Hij wil zekerheid over een opleidingsplaats. De advocaat van de asielzoeker vindt dat een school het recht niet heeft op grond van privť-redenen een cursist te weigeren.

De rechter wees vanmiddag de dwangsom af. Verder hield hij de zaak een maand aan waarbij hij de Irakees vroeg nog eens serieus te overwegen de opleiding in Groningen te volgen.

D66 door list toch bij debat

Timo (Cyberjunkie) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66 heeft een list bedacht om toch aan het verkiezingsdebat komende zondag op Radio 1 mee te kunnen doen. D66 is voor vrijwel geen debat uitgenodigd en is ook bij het Radio 1 debat niet welkom. Maar D66 heeft naar nu blijkt ťťn maand geleden de twee reclameblokken rondom het radiodebat helemaal opgekocht.

D66-leider Thom de Graaf zal het gehele reclameblok voor en na het debat opvullen. Na het debat doet De Graaf dat live waar hij ononderbroken zijn commentaar kan geven op wat de lijsttrekkers van CDA, VVD, LPF, PvdA, GroenLinks en SP besproken hebben.

D66 betaalt voor de zendtijd in totaal 6680 euro. Volgens directeur J. Minnaar van de STER is er in Nederland nog nooit zo'n lange politieke reclamespot te horen geweest. Ook het rechtstreekse karakter van het commentaar na afloop noemt hij uniek. Vrijwel altijd worden de spotjes "ingeblikt" aangeleverd.

Onderzoek: 'Alchohol verlaagt kans op hartaanval'

DePurpereWolf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuwe studie wijst uit dat een half alcoholisch drankje per dag, zei het wijn, bier of wodka, de kans op een hartaanval met 32% kan verkleinen.

Deze 12 jaar durende studie is onlangs gepubliceerd in "The New England Journal of Medicine". Volgens deze studie is de frequentie waarmee men een alcoholische versnapering nuttigt de sleutel tot het verlagen van de kans op een hartaanval. Het type alcohol, de hoeveelheid per keer, en of het nu wel of niet met eten genutigd werd schijnt niet uit te maken.

De studie vergeleek bijna 40.000 mannelijke gezonde arbeiders tussen de 40 en de 75 jaar. Mannen die 3 tot 4 keer per week een borreltje namen reduceerden de kans op een hartaanval met 32% vergeleken met mannen die minder dan 1 keer per week een neut dronken. Echter, degene die maar 1 of 2 keer per week een pintje pakten verminderden het risico met maar 16%.

De onderzoekers van het "Beth Israel Deaconess Medical Centre in Boston" melden ook dat een half glas net zo effectief is als 2 glazen per dag.

Flinke stijging verkoop Playstation 2

In de donkere dagen voor de feestdagen heeft elektronicafabrikant Sony wereldwijd 24 procent meer PlayStations 2 verkocht ten op zichte van het jaar daarvoor. In de Verenigde Staten was de stijging spectaculair, daar groeide de afname met 42 %. In totaal gingen daar vier miljoen apparaten over de toonbank.

Europa was voorafgaand aan de feestdagen goed voor 3,4 miljoen gameconsoles, een groei van 27 procent. In Japan, waar de PlayStation 2 al bijna drie jaar op de markt is, viel de verkoop 27 procent terug. Er werden hier 940.000 apparaten verkocht.

Sony's grootste concurrent, Nintendo, verklaarde over heel 2002 1,5 miljoen consoles te hebben verkocht in Europa. Volgens marktonderzoek zou Microsoft op de Europese markt niet verder dan zo'n 1,4 miljoen Xbox-consoles zijn gekomen. Sony verkocht in heel 2002 maar liefst zes miljoen PlayStations 2.

F1: Verstappen tekent bij Minardi

Heel veel FOK!kers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden,onze dank daarvoor:

Vanaf aankomend seizoen kan Formule 1 liefhebbend Nederland weer kijken naar een Nederlandse deelnemer. Jos Verstappen is namelijk vandaag in Dordrecht voorgesteld als nieuwe coureur van het Minardi-team. Verstappen wordt teamgenoot van de Brit Justin Wilson.
Het nieuwe seizoen start begin maart met de Grand Prix van AustraliŽ in Melbourne. De 30-jarige Verstappen begon zijn Formule 1 carriŤre in 1994. Afgelopen seizoen keek hij toe vanaf de zijlijn nadat Arrows hem in februari ontsloeg.

Jos Verstappen had voor het felbegeerde Formule 1 stoeltje concurrentie van nog een Nederlander, Christijan Albers. Albers kon echter geen overeenstemming bereiking met teambaas Paul Stoddart. De AustraliŽr deed hem wel een aanbod testrijder te worden in 2003.

Leuke uitslag psychologische test op Fok!

Een taalpsychologisch onderzoek op Fok! heeft een merkwaardige uitslag teweeg gebracht. De test is vrij oud, maar wij vonden het leuk om het eens onder de Fok! bezoekers te testen.

In een onderzoek door middel van een test die door 5.874 mensen uitgevoerd werd, bleek maar liefst 43% niet tot het juiste antwoord te kunnen komen. Hier zijn de mensen die de test al kenden, of eerst het antwoord bekeken hebben, of valsgespeeld hebben ook bij meegerekend, dus het werkelijke percentage ligt nog hoger.

De test hield in om te zien hoe vaak de letter 'F' in de volgende zin voorkomt:

FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS

De uitslag van het onderzoek staat in volgende grafiek:


Het correcte antwoord was inderdaad: 6x.

Door een beperkt cognitief vermogen is het zo dat je de onbelangrijke woorden uit de zin filtert. Hierdoor lees je de 'F' van het woord 'OF' niet. Tevens klinkt de 'F' als een 'V' waardoor deze minder opvalt als je het opleest. Je hersenen zijn erg selectief en zien wat ze willen zien.

Vodafone en Deutsche Telekom willen O2

Rorik vertaalde het volgende en gooide het in onze newssubmit:

Vodafone en Deutsche Telekom azen op 02 om marktaandeel te vergroten en hun concurrentie positie te versterken. Afgelopen jaar werd al gesuggereerd dat 02 te klein was om zelfstandig te blijven opereren in Nederland.

Deze week wordt de administratie van O2 doorgenomen door Vodafone en Deutsche Telekom, het moederbedrijf van Ben. Beide hebben de bedoeling een bod te doen op de activiteiten van O2 in Nederland.

O2 zelf zegt de derde aanbieder in Nederland te zijn, na KPN en Vodafone. Diezelfde plaatsen eisen Ben en Dutchtone ook op. O2 zou op dit ogenblik 1,3 miljoen klanten hebben. Een fusie of overname tussen O2 en Ben of Dutchtone zou voor beide bedrijven erg interessant kunnen zijn. Of het tot een overname of fusie komt zal binnenkort blijken, want alle telecom operators hebben ook baat bij het wegvallen van O2 als concurrent.

Zwaar ongeval tijdens 8e etappe Dakar Rally

Tijdens de achtste en langste etappe van de Dakar Rally is donderdag een zwaar ongeluk gebeurd. Na 373 kilometer afgelegd te hebben in deze etappe, crashte de auto van de Japanner Kenjiro Shinozuka en zijn Italiaanse navigator Thierry Delli-Zotti.

De eerste verklaringen zeggen dat de 54-jarige Shinozuka, winnaar van de woestijnrally in 1997, per helikopter in zeer kritieke toestand naar het veldhospitaal van de Dakar Rally in Sabha gebracht. De Italiaanse co-piloot zou er ook slecht aan toe zijn. Er werd gesproken van een kritieke toestand.

Zowel Shinozuka, die zwaargewond is geraakt aan zijn hoofd, en Zotti, die nek- en halsletsel heeft opgelopen, wordt met een medisch vliegtuig naar een ziekenhuis in Tunis vervoerd zodra hun toestand dat toelaat.

Shinozuka is de bekendste rallycoureur in Japan. In 1991 en 1992 won hij de WK-rally van Ivoorkust.

Priester ontslagen na 'ongelukje'`

Een 40-jarige priester, uit het Beierse Hintereben is per direct ontslagen omdat hij weigerde zich aan het celibaat te houden.

De priester, Anton Aschenbrenner, had zijn bisschop verteld dat zijn vriendin Brigitte als gevolg van een ongelukje een kind verwacht. Dit meldt een Duitse krant donderdag.

De priester heeft sinds acht jaar een verhouding met lerares Birgit, met wie hij intussen samenwoont. Het merendeel van de leden van zijn parochie (ongeveer 2200) wisten het wel, maar vonden het goed. Vooral bij de jongeren was Aschenbrenner populair.

VVD: Alleen nog Nederlandse imams

VVD-kamerlid Stef Blok heeft vandaag het plan van de liberale partij gepresenteerd dat het in ons land vanaf 2007 mogelijk moet maken dat imams ook in Nederland worden opgeleid. Nieuwe buitenlandse imams zouden dan geen werkvergunning meer krijgen.

Volgens Blok verkondigt een deel van de imams in ons land, van de huidige lichting, een aantal meningen die in strijd zijn met de Nederlandse normen en waarden. Dat komt, zo zegt Blok, voornamelijk door de landen van herkomst van de imams.

Ruzie in delegatie Duisenberg

In de Nederlandse delegatie die onder leiding van Gretta Duisenberg de Palestijnse gebieden bezoekt is ruzie uitgebroken en daardoor uitelkaar gegaan.

De schrijfster Anja Meulenbelt en secretaris Hans de Boer van het platform Stop de Bezetting vinden dat de incidenten rond Gretta Duisenberg de boventoon voeren, en dat daardoor het doel van de reis, het lot van Palestijnen, niet of nauwelijks in de media doorklinkt.

Toen vandaag ook over het te volgen programma onenigheid ontstond, gingen de partijen ieder hun eigen weg. Duisenberg ging naar Jenin, de anderen naar Jeruzalem.

Update 20:35

De groep rond Gretta Duisenberg heeft de gelederen weer gesloten.

Volgens een verklaring van Duisenberg is er geen onenigheid meer en wordt de reis zoals gepland vervolgd.

SBS peiling: PvdA nadert het CDA

Sinds begin deze week maakt Maurice De Hond dagelijks de cijfers van zijn verkiezingspeiling bekend in het SBS6 programma de Stem van Nederland. Daar was de laatste dagen al de opgaande lijn van de PvdA te bespeuren. Nu daalt echter het CDA zo hard dat de christendemocraten en de PvdA vlak bijelkaar zijn komen te liggen. De PvdA haalt bij De Hond vandaag 38 zetels, en het CDA 40.

Verder blijkt de VVD bij De Hond weer te stijgen, de liberalen staan op 30 zetels, waar zij eerder deze week nog op maar 24 mochten rekenen.

De SP is duidelijk over haar hoogtepunt heen. Eind december kreeg de partij in de peiling van De Hond nog 21 zetels. Vandaag zijn dat er nog maar 15; overigens nog wel 6 meer dan de SP nu heeft.


PartijTweede Kamer7-01 (De Hond)9-01
CDA434440
Lijst Pim Fortuyn2655
VVD242630
PvdA23 3638
GroenLinks10910
SP91815
D66755
ChristenUnie444
SGP222
Leefbaar Nederland[/url]211

Twee aanhoudingen in verband met overval

Herda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagavond heeft de politie twee mannen uit Zoetermeer van negentien en twintig jaar aangehouden in verband met de fatale overval op een tankstation. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekend gemaakt.

De mannen worden ervan verdacht maandagavond de benzinepomp aan het Abdissenbos te hebben overvallen, en daarbij de 52-jarige caissiŤre te hebben doodgeschoten.

De twee waren woensdagavond uit verschillende woningen in Zoetermeer gehaald door een speciaal arrestatieteam. Het team heeft daarna nog enkele woningen doorzocht. De verdachten wonen in de omgeving van de benzinepomp.

NBA: Jackson geeft 10.000ste assist

Sinds woensdag is Mark Jackson de derde NBA-basketballer die in zijn loopbaan 10.000 assists heeft gegeven. De NBA-ster, spelend voor de Utah Jazz, gooide in de thuiswedstrijd tegen de Phoenix Suns (99-93) de bewuste bal.

De veteraan (37), bezig aan zijn zestiende seizoen in de NBA, maakte zijn 10.000e assist aan het einde van het derde kwart. Hij speelde ploeggenoot Matt Harping de bal toe, waarna deze scoorde. Zoals gezegd is Jackson de derde die deze score bereikt, de andere twee spelers die het bereikten zijn Jacksons teamgenoot John Stockton (nu al op 15.434) en oud-speler Magic Johnson, die tot een totaal van 10.141 kwam. Verwacht wordt dat Jackson nog dit seizoen Johnson voorbij zal gaan.

Jackson begon zijn NBA-loopbaan in New York en speelde voor hij naar de Utah Jazz kwam in Los Angeles, Indiana, Denver, Toronto en weer New York. Zijn beste seizoen was 1996-1997, toen hij in 82 wedstrijden tot 935 assists kwam.

CDA: Verplichte stage nieuwe allochtonen

Het CDA wil dat allochtonen die hier nieuw komen tijdens hun inburgering verplicht een stage moeten lopen. Op die manier willen de christen-democraten dat allochtonen sneller kennis nemen van de Nederlandse taal en cultuur. CDA vice-fractievoorzitter Verburg maakte dat vandaag bekend tijdens een ontmoeting met de pers.

Het CDA wil dat zo'n stage bij bijvoorbeeld een bedrijf of vrijwilligersorganisatie wordt gelopen. Nieuwkomers die geen stage lopen, kunnen hun inburgering niet succesvol afsluiten en mogen wat het CDA betreft niet in Nederland blijven.

Bos

Gisteren zei PvdA-lijsttrekker Wouter Bos, in het lijsttrekkersdebat van 2Vandaag, dat allochtonen die onvoldoende hun best doen om in te burgeren in Nederland desnoods moeten worden uitgezet.

Bos wil die 'ultieme sanctie' overigens alleen toepassen bij allochtonen die uit eigen beweging naar Nederland zijn gekomen. Voor politieke vluchtelingen kan ze niet worden toegepast, omdat die vooraf geen tijd hebben gehad zich op hun komst naar Nederland voor te bereiden.

Lijsttrekker Halsema van GroenLinks vindt het standpunt van Bos niet door de beugel kunnen. Halsema is er wel voorstander van om allochtonen die onvoldoende meewerken aan inburgering financiŽle sancties op te leggen.

Verstappen geeft belangrijke persconferentie

Histocasa, Shibber, Eilanden, Herman, Mark van der Heijden, Lex_de_OD-OK-Man, lVlartijn, Fluxi, Iggy, jra2k, gore, Mick Aarschbaard, lassie2003 en D-Motion hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Trust Computer Products, in de persoon van directeur de heer M.J.C.W. Perridon, en autocoureur Jos Verstappen beleggen vanavond om 18.00 uur een persconferentie ten kantore van Trust in Dordrecht.

Er zal zeer belangrijk nieuws worden gemeld. Ook de nieuwe teambaas van Jos zal hierbij aanwezig zijn.

Volgens de website F1racing.nl zou Verstappen naar de Italiaanse renstal Minardi gaan. Dinsdag had zijn concurrent voor het stoeltje, Christijan Albers, al gemeld dat hij niet voor het team zou rijden.

Game Review: Madden 2003Een wat late, maar zeker de moeite waard zijnde review van Madden 2003 van EA Sports is snel te schrijven. Dit vloeit voort uit het feit dat je de meeste EA Sports game reviews rechtstreeks kan kopÔeren van de editie die het voorgaande jaar is uitgebracht, zij het dat er enkele dingen zijn veranderd.
Om de review niet te lang te laten worden zal ik de regels laten voor wat ze zijn, ervan uitgaande dat de lezer de regels van het American Football wel in grote lijnen kent.

PvdA ziet zich alleen in kabinet met CDA

Mocht de PvdA na de verkiezingen in de regering komen dan is dat op zeker mťt het CDA. Dat heeft PvdA-lijsttrekker Bos vanochtend in het radio 1-programma De Ochtenden gezegd. Een Linkse coalitie zoals Marijnissen wil ziet Bos niet zitten.

Het was al bekend dat een coalitie waarin de VVD en de PvdA zitten er niet zal komen. De liberalen moeten daar niets van weten en ook Bos sluit de VVD uit.

Bos heeft overigens gťťn voorkeur voor een kabinet van twee partijen, zoals CDA-leider Balkenende. Wat de PvdA voorman betreft mogen er meerdere partijen deelnemen.

NIPO-peiling: Forse winst PvdA

De PvdA stoomt flink op in het wekelijkse onderzoek van het NIPO, gehouden in opdracht van het TV-programma 2Vandaag. De partij van lijsttrekker Wouter Bos kan rekenen op 35 zetels, een winst van 5 ten opzichte van de peiling van eind december.

Het CDA blijft de grootste partij met 46 zetels. De VVD verliest ťťn zetel en komt uit op 27. Een centrum-linkse coalitie van CDA en PvdA kan volgens deze peiling dus rekenen op een meerderheid van 81 zetels.

Hieronder staat de uistlag van de nieuwe peiling. Deze is voor het lijsttrekkersdebat van gisteravond gehouden:

PartijTweede Kamer31 dec. (NIPO)Deze week
CDA434646
Lijst Pim Fortuyn2655
VVD242827
PvdA23 3035
GroenLinks1098
SP91918
D66765
ChristenUnie443
SGP222
Leefbaar Nederland211

Coca cola recept ontdekt

Het recept van Coca Cola, een van de best bewaarde geheimen van deze tijd, is onthuld. Slechts twee mensen zouden weten hoe het recept precies in elkaar zit. Het recept werd ontdekt door Mark Pendergast, hij was bezig met het schrijven van een boek over het bedrijf Coca Cola en kreeg daarvoor toegang tot de archieven van het bedrijf.

Hierin vond hij tot zijn eigen verbazing het recept in een boek. Hij zette het recept op het internet. Coca Cola bestaat al ruim 100 jaar, het werd eerst als hoestdrank op de markt gebracht.

Mental Theo in Tweede Kamer

iNFERiON had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een uitzending van het TV programma KEYL op de TROS waren enige tijd terug een aantal politici van nieuwe partijen te gast. Zo ook Johan Vlemmix, die de Partij van de Toekomst (PvdT) heeft opgericht. Hij liet weten dat hij voor een 'Minister van Feest' is. Een minister die allerlei dingen regelt op het gebied van feesten en uitgaan.

En daar lijkt Johan Vlemmix een geschikte kandidaat voor gevonden te hebben, namelijk Theo Nabuurs ("Mental Theo"). Theo staat als 2e op de verkiezingslijst van de PvdT. Of er ook echt een minister van feest gaat komen en of Theo dat wordt, is natuurlijk nog maar de vraag, maar het is een zeer merkwaardige carrieremove van deze DJ/Presentator.

Op de verkiezingslijst zijn ook andere artiesten te vinden zoals G.F.R. Jansen, bekend van Jovink en de voederbietels.

PvdT heeft Lijst 14 en er kan officieel op de personen gestemd worden.

77-jarige prostituee wordt beroofd

Een 77-jaar oude Duitse prostituee is in Bochum licht gewond geraakt toen ze beroofd werd nadat ze na het einde van haar dienst om 4:30 het bordeel verliet, aldus een politiewoordvoerder woensdag. De dief greep haar handtas, sloeg haar tegen de grond en vluchtte.

"De vrouw is mogelijk de oudste prostituee in Duitsland", zegt de woordvoerder. Prostitutie is legaal in de meeste delen van Duitsland.

"Het is een ongebruikelijk geval"

Australische vrouw te dik voor adoptie

Een 21-jarige Australische vrouw is te zwaar bevonden om een kind te kunnen adopteren. Jodie Gaywood, 120 kilo zwaar, kreeg deze mededeling van de West-Australische adoptie-instelling.

Gaywood zegt zich nu gediscrimineerd te voelen, aangezien zij zelf verklaard ondanks verschillende pogingen niet te kunnen afvallen. "Wat nu als een vrouw van 98 kilo een kind adopteert en een jaar daarna begint te eten en te eten en vervolgens enorm aankomt? Wat doen zij dan? Pakken ze het kind dan weer af?", aldus het verweer van de Australische.

Voorbijganger redt kinderen uit brandend huis

Fireman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag heeft een 26-jarige man twee kleine kinderen uit een brandend huis in Den Haag gered. De twee kinderen, 1 en 6 jaar oud, waren volgens de brandweer alleen in het huis achtergelaten door hun moeder die even boodschappen was doen.

Rond de klok van half vijf ontstond de brand, vlak achter de voordeur van een parterrewoning aan de Delftselaan. De moeder van de 6-jarige jongen en het 1-jarige meisje was op dat moment niet thuis. Zij was met een derde kind boodschappen aan het doen bij een winkel in de buurt. De 26-jarige voorbijganger zag dat er rook uit de woning kwam en trapte de deur in. Met gevaar voor eigen leven wist hij de twee kleine kinderen via de brandende gang naar buiten te krijgen. De redder en het meisje liepen hierbij verschroeide haren op.

De brandweer verklaarde dat de gang volledig uitgebrand is en dat de rest van de woning zware rookschade op heeft gelopen. De kinderen werden door buren opgevangen en zijn later aan de moeder overgedragen.

Geobsedeerde man steelt ringen voor supermodel

Een Mozambicaanse werkloze constructiewerker is door de rechtbank naar een psychiatrische kliniek in Berlijn gestuurd, nadat hij 125 trouwringen gestolen had. Uit de verzameling wilde hij de mooiste uitzoeken voor het Duitse supermodel Claudia Schiffer. Dat deed hij omdat hij al jaren geobsedeerd van haar was en met haar wilde trouwen.

Julio S. wilde in de eerste instantie drie of vier bruidsjurken stelen waaruit Schiffer kon kiezen, echter in de trouwwinkel was het te druk waarna hij besloot om een dichtbijgelegen juwelier te overvallen.

De 32-jaar oude man die een speelgoedpistool en een halloweenmasker gebruikte om de ringen en een horloge ter waarde van 57.000 euro te stelen werd niet schuldig bevonden aan diefstal omdat hij door de rechtbank geestesziek werd verklaard.

Miljoen mensen bezoeken 'The Two Towers'

Het tweede deel in de Lord of the Rings trilogie, The Two Towers, heeft in drie weken tijd een miljoen bezoekers getrokken. Donderdag zal de miljoenste bezoeker in het Minervatheater in Maastricht worden gehuldigd.

Ongeveer een jaar geleden deed de eerste Lord of the Rings-film, The Fellowship of the Ring, er vijf weken over om een miljoen mensen te trekken. Uiteindelijk bezochten bijna twee miljoen mensen die film. Naar verwachting zal deel twee uiteindelijk meer mensen trekken dan deel ťťn.

The Two Towers draait in een recordaantal van 150 kopieŽn in de Nederlandse bioscopen. In Rotterdam en Amsterdam draait de film in totaal in acht zalen.

The Two Towers is het tweede verfilmde boek uit de beroemde Lord of the Rings-trilogie van auteur J.R.R. Tolkien.

Darts: 'Barney' eenvoudig door

Woensdag heeft de Haagse darter Raymond van Barneveld moeiteloos de kwartfinales bereikt van de Embassy. De voormalig winnaar van het toernooi won binnen het half uur zeer overtuigend van Welshman John Burton: 3-0 (3-1 3-1 3-1).

De start van 'Barney' in de tweede ronde was overigens benauwd. Van Barneveld won de toss en mocht derhalve beginnen. Dat deed hij licht nerveus, met verlies van de eerste leg als resultaat. In de volgende kreeg de onervaren Burton, die was gestart met een 13-dartfinish, een uitgelezen kans de voorsprong uit te breiden. Hij faalde, waarna de enig overgebleven Nederlander in het toernooi de dubbel wel gooide.

In een hoog tempo gooide de Hagenees daarna de partij uit, nauwelijks nog iets missend. Van Barneveld gooide de partij uit met een finish van 118.

In de kwartfinale zal Van Barneveld uitkomen tegen Erik Clarys. Een herhaling van de BelgiŽ-Nederland van vorig jaar. Toen werd het 3-0 voor Oranje. Clarys versloeg de Oostenrijkse Noor Robert Wagner zonder een set af te staan. ,,Als ik het voor het kiezen zou hebben, heb ik Erik liever dan Robert'', zei van Barneveld over zijn volgende tegenstander. ,,Die Wagner is een kwaaie. Hij traint acht tot tien uur per dag. Geef mij Clarys maar.''

Mysterieuze nachtvliegtuigen boven PNG

In Papoea Nieuw Guinea zijn er waarnemingen van mysterieuze vliegtuigen die 's nachts over afgelegen gebieden in het land vliegen.

Shane McLeod rapporteert vanuit luchthaven Port Moresby dat de vluchten gerapporteerd zijn in gebieden waar geen voorzieningen zijn om 's nachts te vliegen.

John Marry, commisaris van de politie, neemt de meldingen serieus. "Men meldt dat men vliegtuigen hoort vliegen, of anders gezegd, objecten horen vliegen die het geluid maken van een vliegtuig. Het is echter niet zeker of het daadwerkelijk vliegtuigen zijn die er vliegen".

De meldingen zijn doorgestuurd naar hogere autoriteiten in Papoea Nieuw Guinea en AustraliŽ voor verdere analyse.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.